Η αξιοπιστία που χάθηκε

Οι προεκλογικές υποσχέσεις αντιμετωπίζονται πλέον από την πλειονότητα των Ελλήνων σαν ακάλυπτες επιταγές. Κάπως έτσι άκουσαν οι πολίτες τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, θα επιβάλλει τη μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή ή και σε μηδενικό συντελεστή στα τρόφιμα, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η Ε.Ε. και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Αυτού του είδους το πρόγραμμα, που λύνει κοινωνικά προβλήματα και εισοδηματικές πληγές με μια απλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παραπέμπει στο 2015, όταν ο κ. Τσίπρας υποσχόταν κατάργηση του Μνημονίου και των συνεπειών αυτού (ΕΝΦΙΑ, μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.ά.) με… έναν νόμο κι ένα άρθρο. Η συνέχεια ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετη από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις: ακόμα ένα Μνημόνιο (αυτό της Αριστεράς), κλείσιμο τραπεζών, επιβολή κάπιταλ κοντρόλ, εκδικητική φορολόγηση της μεσαίας τάξης και επιδείνωση της ήδη απελπιστικής οικονομικής κατάστασης των μη εχόντων.

Τα ίδια ακριβώς έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τήρησε ευλαβικά, πάταξη της εγκληματικότητας, η οποία πλέον δείχνει τα… δόντια της ακόμα και στις πολυσύχναστες πλατείες όπου γίνονται εκτελέσεις «συμβολαίων» δολοφονιών, λειτουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κι ένα σωρό άλλες θετικές μεταβολές στην καθημερινότητα των πολιτών, που δεν έγιναν πραγματικότητα.

Αφού το «έργο» των προεκλογικών εξαγγελιών οι περισσότεροι το έχουν δει πολλές φορές, όσα υπόσχονται οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη τους πέφτουν στο κενό. Τα ταξίματα και οι «μαγικές» λύσεις που βγαίνουν από το τσεπάκι των κομματικών αρχηγών δεν πείθουν τη λαϊκή πλειοψηφία, η οποία πλέον είναι αρκετά υποψιασμένη και έχει αποκτήσει πικρή εμπειρία από τις διαψεύσεις των προσδοκιών της.

Εκείνο που μπορεί να πείσει είναι η αλήθεια που θα βγει από τα στόματα των ανθρώπων που τη γνωρίζουν και είναι ικανοί αλλά και πρόθυμοι να κάνουν το σωστό για την πατρίδα και τον λαό μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα