Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ελληνική ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλά συμφέροντα μπορεί να εκπροσωπεί, αλλά αυτά δεν είναι τα ελληνικά. Ακόμα και στο μέγιστο ηθικό, ιστορικό, πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων η στάση που κρατά η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι εχθρική προς την Ελλάδα.

Με κανέναν άλλον τρόπο δεν μπορεί να ερμηνευτεί η ξεδιάντροπη, μειοδοτική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ακη Σκέρτσου, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο του περιφερειακού τηλεοπτικού δικτύου TRT σχετικά με το βιβλίο «Γιαβόλ!» του αρθρογράφου της «δημοκρατίας» Γιώργου Χαρβαλιά και των ζητημάτων που εγείρει για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο.

Ο δημοσιογράφος Σ. Πολύζος ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, και η απάντηση που έλαβε ήταν κατάπτυστη:

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μία υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω ούτε την υποβαθμίζω, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον. Είναι η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη, ώστε να μη χάσουμε την παραγωγική μας βάση. Νομίζω ότι, αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον».

Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να λησμονήσει το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ που της οφείλει η Γερμανία για να κοιτάξει το μέλλον, την κλιματική αλλαγή, την παραγωγή στην Ευρώπη και άλλα συναφή. Ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Μητσοτάκης για ποιο λόγο θεωρούν παρελθοντολογία όσα μάς χρωστούν οι Γερμανοί και μέλλον όλα τα υπόλοιπα;

Οι υποθέσεις της κλιματικής αλλαγής και της Τεχνητής Νοημοσύνης θα υπονομευτούν, αν η Ελλάδα απαιτήσει από τους κληρονόμους του Χίτλερ όσα δικαιούται; Σε ποια χώρα λογοδοτούν τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποφασίζουν για λογαριασμό των παρελθουσών και των μελλοντικών γενεών σε βάρος της Ελλάδας;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ελληνική ατζέντα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα