Κυριάκος Μητσοτάκης σε «γραμμή» Βαρουφάκη

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και το γόητρο του ελληνικού έθνους. Διασύρεται από την κυβέρνηση μιας χώρας όπως η Αλβανία και αφήνει τη διεθνώς αναγνωρισμένη εθνική μειονότητά μας στο έλεος παρακμιακών ηγετών όπως ο Eντι Ράμα. 

Η υπόθεση της παράνομης σύλληψης του Eλληνα Βορειοηπειρώτη και υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη αντίδραση της κυβέρνησης δείχνει σε τι είδους κινδύνους θέτουν το κράτος και το έθνος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ.

Αναμφίβολα, συνιστά μια ένδειξη της διαχρονικότητας του «νόμου» της τραγικής ειρωνείας το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτέλεσε στόχο χλευαστικών σχολίων από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν απάντησε ότι θα… τηλεφωνούσε στους ξένους αν η Ελλάδα δεχόταν επίθεση από την Τουρκία. Λίγες ημέρες αργότερα, ένας σημαντικός εκπρόσωπος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία συνελήφθη με προσχηματικές κατηγορίες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πράττει ακριβώς ό,τι υποσχέθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης: Τηλεφωνεί σε ξένους ηγέτες και κάνει διαβήματα, αντί να προβεί από το πρώτο δευτερόλεπτο σε αντίποινα, που θα υποχρέωναν το καθεστώς Ράμα να δείξει μεταμέλεια για τα ανομήματά του. 

Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποδέχεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, το κατηγορητήριο των Αλβανών για τον Φρέντι Μπελέρη, πως αποπειράθηκε να… εξαγοράσει ψήφους για τις δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε για το περιστατικό: 

«Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Εχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τις Αρχές και τα πολιτικά κόμματα να διασφαλίσουν ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα και να εκφράσουν τη βούλησή τους μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.

Είναι σημαντικό για όλους να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανόνες που διέπουν τις εκλογές, καθώς και τους διεθνείς κανόνες, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης αγοράς ή πώλησης ψήφων».

Τα παραπάνω δημιουργούν «μαύρους» συνειρμούς για τις επιδόσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε περίπτωση σύγκρουσης όχι με μια χώρα-ανέκδοτο όπως η Αλβανία, αλλά με την Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα