Ξέρουμε ελληνικά, κ. Μητσοτάκη…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε εναντίον των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών κι έπειτα προσπάθησαν άλλοι να «τα μαζέψουν» για λογαριασμό του.

Το πρωθυπουργικό ατόπημα έγινε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με την ακριβή απομαγνητοφώνηση, ο δημοσιογράφος ερώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Ερχομαι στα Τέμπη. Εχουμε απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα, οι οποίοι λένε ότι στους δυόμισι μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την τραγωδία αυτή δεν έχει αλλάξει τίποτα, ότι εξακολουθούν τα πράγματα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν τον τρόπο που μας οδήγησε στην τραγωδία. Επίσης, είχαμε σήμερα και τη μήνυση των συγγενών κατά παντός υπευθύνου και μιλούν και για ευθύνες πολιτικών προσώπων διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Θέλω να σας ρωτήσω τι συμπεράσματα έχετε βγάλει από το θέμα αυτό;»

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν η ακόλουθη: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές». Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οποιος ομιλεί ελληνικά αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στους συγγενείς των θυμάτων. Στην επίμαχη φράση της απάντησής του δεν υπήρχε μνεία για τους απεργούς. Για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών έκανε λόγο και εκ των υστέρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος αποπειράθηκε να τα μπαλώσει μιλώντας για… κοπτοραπτική.

Η στάση της κυβέρνησης στην αθλιότητα Μητσοτάκη είναι αφενός η καταφυγή στο κλισέ «δεν είναι αυτό που νομίζετε» και αφετέρου η επίθεση σε όλους όσοι καταγγέλλουν την αναλγησία και τη συναισθηματική σκληρότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, όποτε γίνεται αναφορά στο ζήτημα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, χάνει την ψυχραιμία του και αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπό του και τον πραγματικό χαρακτήρα της εξουσίας του.

Ας υπενθυμίσει κάποιος στον πρωθυπουργό ότι ελληνικά μιλάμε στην Ελλάδα, τη γλώσσα τη γνωρίζουμε και όσα είπε δεν χρήζουν… διερμηνείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα