Πλήρης αναρχία στους δρόμους

Το τροχαίο που έγινε χθες στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου μοτοσικλέτα παρέσυρε γιαγιά με το εγγονάκι της, είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση. Κάθε οικογένεια που πλήττεται από τέτοιου είδους γεγονός το βιώνει, σε απόλυτο βαθμό, ως κάτι πρωτοφανές και δύσκολο έως αδύνατο να αφομοιωθεί και να εκλογικευτεί.

Δυστυχώς, η εξέταση των στατιστικών αποδεικνύει ότι το τροχαίο στην Κηφισίας δεν ήταν πρωτοφανές, αλλά είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), μόνο το 2022 καταγράφηκαν 11.200 τροχαία ατυχήματα σε όλη την επικράτεια. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 7,1% σε σύγκριση με το 2021 (10.455 τροχαία ατυχήματα).

Την προηγούμενη χρονιά 635 συμπολίτες μας σκοτώθηκαν στους ελληνικούς δρόμους (1,8% περισσότεροι έναντι του 2021, όπου καταγράφηκαν 624 απώλειες). Κάθε χρόνο, δηλαδή, από απόψεως πληθυσμού χάνεται ένα χωριό! Οδηγοί και πεζοί πέφτουν θύματα του ακήρυχτου «πολέμου» στους αφύλακτους ελληνικούς δρόμους!

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος οδήγηση για να αντιληφθεί την ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους. Αρκεί να βγει για περίπατο πεζός. Και σε στενοσόκακα να κυκλοφορεί ένας πολίτης, θα κινδυνεύσει. Κάποιοι θα παραβιάσουν απαγορευτικές πινακίδες, θα οδηγήσουν ανάποδα σε μονόδρομο, θα αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα και θα παρκάρουν σε πεζοδρόμια και διαβάσεις, κάνοντας έτσι οποιαδήποτε διαδρομή να φαντάζει… μεγάλη επειδή θα αποδειχθεί επικίνδυνη.

Είναι σε όλους πλέον εμφανείς η απώλεια ελέγχου από την πλευρά των κρατικών υπηρεσιών -με πρώτη και βασικότερη την Τροχαία- και η αδιαφορία πολλών ανεύθυνων οδηγών για την ασφάλεια τη δική τους και των συμπολιτών τους.

Οι υπαίτιοι θανατηφόρων τροχαίων αντιμετωπίζονται με ποινές-χάδια από τη νομοθεσία και η παραβίαση του ΚΟΚ επιβραβεύεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αφού με υπουργική απόφαση επιστρέφονται από την Τροχαία οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των… παραβατών (για παραβιάσεις του ΚΟΚ, όπως η παράνομη στάθμευση).

Και η κατάσταση στους δρόμους διαρκώς επιδεινώνεται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα