Μεγάλη υποκρισία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο καύσωνας βρίσκεται επί θύραις, αλλά οι χρεώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν «πάρει φωτιά» εδώ και καιρό. Ωστόσο, ενώ οι αυξήσεις (που σε περιπτώσεις έχουν πλησιάσει ακόμα και το 40%) είναι γνωστές, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα, στην οποία θα συμμετάσχουν το υπουργείο Ναυτιλίας και εκπρόσωποι της ναυτιλίας. Στόχος της σύσκεψης είναι, όπως δήλωσε, «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του κινήθηκε στο ίδιο «κλίμα» με τον κ. Σκέρτσο. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων είπε: «Το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση». Με δηλώσεις τέτοιου τύπου και αόριστα ευχολόγια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το κύμα αισχροκέρδειας. Ο λαός έχει ανάγκη από άμεσες και δραστικές λύσεις.

Ενα από τα παραδείγματα της παρανοϊκής κατάστασης που επικρατεί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και γενικότερα με τον πολύπαθο τομέα των μεταφορών στην Ελλάδα περιέγραψε αναγνώστης της «δημοκρατίας», ο οποίος προμηθεύτηκε εισιτήρια για μερικές διαδρομές (όλα ήταν τα φθηνότερα που μπορούσε να αγοράσει): ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Πειραιά για Σαντορίνη κόστισε 64 ευρώ, ενώ το αεροπορικό Αθήνα – Σαντορίνη 45 ευρώ.

Ωστόσο, το πιο εξωφρενικό απ’ όσα περιέγραψε στην εφημερίδα μας είναι πως το φθηνότερο εισιτήριο για τον πλουν Σαντορίνη – Ιος, ο οποίος διαρκεί μόλις 40 λεπτά, κοστίζει 59 ευρώ!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι πλοιοκτήτες και μέτοχοι ακτοπλοϊκών εταιριών έχουν βρει τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και κάνουν πάρτι με τις χρεώσεις των εισιτηρίων, ενώ η Πολιτεία θυμήθηκε να παρέμβει όχι απλώς στο… παρά πέντε του θέρους, αλλά στο και πέντε.

Ο λογαριασμός, όπως πάντα, πηγαίνει σ’ εκείνους που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πληρώσουν για να επιβιβαστούν σ’ ένα από τα πλοία της γραμμής για να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών κοντά στη θάλασσα.

Αυτή την άχαρη ιστορία την έχουμε ακούσει πολλές φορές, αλλά δεν βαριούνται να την επαναλαμβάνουν όσοι κερδίζουν απ’ αυτήν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα