Ψεύτικες υποσχέσεις στους πλημμυροπαθείς

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει γρήγορα ανακλαστικά στις φυσικές καταστροφές μόνο όσον αφορά τις εκδόσεις ακάλυπτων πολιτικών «επιταγών».

Κάθε φορά που προκύπτουν μεγάλη πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα, χιονόπτωση, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη (κάτι το οποίο σημαίνει… τίποτα), ενίοτε ζητά συγγνώμη από τα θύματα της κρατικής διάλυσης, δεσμεύεται για τάχιστη χορήγηση αποζημιώσεων σε όλους όσοι επλήγησαν και στο τέλος οι πολίτες μένουν με τις υποσχέσεις.

Η «δημοκρατία» αναδεικνύει συνεχώς αυτού του είδους τις ανακόλουθες συμπεριφορές από την πλευρά της κρατικής εξουσίας. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο βασικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας μας γράφαμε:

«Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν λάβει όσοι επλήγησαν από το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας στη Μαγνησία, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις πλημμύρες που τους κατέστρεψαν σπίτια και περιουσίες».

Στο εκτενές ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» γινόταν αναφορά στην απόγνωση των πληγέντων στο Νέο Δέλτα, οι οποίοι «αισθάνονται πως είναι στο έλεος του Θεού, καθώς οι Αρχές δεν φρόντισαν να τους δώσουν κάποια αποζημίωση για τις ζημιές, ενώ ζουν από τα συσσίτια της Μητρόπολης και τη βοήθεια εθελοντών».

Το ίδιο ισχύει για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους που διαμένουν σε εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη Λάρισας, οι οποίοι επλήγησαν από την καταιγίδα «Daniel». Ούτε εκείνοι έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τις κατεστραμμένες οικοσκευές τους από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και μια… λεπτομέρεια, η οποία προκαλεί οργή στους πολίτες της χώρας. Δεν είναι μόνο οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας που περιμένουν εις μάτην τις αποζημιώσεις. Οι σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε σεντ από όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για την ακρίβεια, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γκαντάτσιος, πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας Κρήτης, έχουν εγκριθεί μόνο 29 φάκελοι από τους 8.000 που εκκρεμούν!

Η κυβέρνηση των ψεύτικων υποσχέσεων εμπαίζει τον λαό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα