Η Τουρκία στηρίζει την τρομοκρατία

Η φύση, το γεωπολιτικό στρατόπεδο και ο χαρακτήρας της γειτονικής χώρας, με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να συζητήσει για τα εθνικά δίκαιά μας και να κάνει… υποχωρήσεις, φαίνονται από τη χθεσινή τοποθέτηση του Ρ. Τ. Ερντογάν για τη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα της Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, είπε: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι απελευθερωτές που αγωνίζονται για να προστατεύσουν τα εδάφη και τους πολίτες τους». Το άκουσμα των δηλώσεων Ερντογάν έγινε δεκτό από τους βουλευτές του με επευφημίες και με ιαχές. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του φώναζε «Κάτω το Ισραήλ!» και «Αλλάχ Ακμπάρ!». Σαφέστερη ταύτιση με τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα δεν θα μπορούσε να γίνει από αρχηγό κράτους και το κόμμα που τον στηρίζει. 

Το αξιοπερίεργο δεν είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος ταυτίζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στο σύστημα εξουσίας της Τουρκίας διαπλέκονται η μαφία, οι μυστικές υπηρεσίες, οι ένοπλες δυνάμεις, ποικίλα τρομοκρατικά δίκτυα, εκλεγμένοι πολιτικοί και πάμπολλοι, μη εκλεγμένοι δημόσιοι λειτουργοί. 

Η πρώτη αντίδραση στις αθλιότητες Ερντογάν δεν έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη, αλλά από τον Ιταλό υπουργό Μεταφορών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, που είπε ότι «τα λόγια του Ερντογάν είναι βαριά και αποκρουστικά, δεν βοηθούν την αποκλιμάκωση». Επιπλέον, ο κ. Σαλβίνι δήλωσε ότι θα προτείνει στον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι «να προχωρήσει σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας και να καλέσει για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη».

Θα ήταν λογικό και αναμενόμενο η πρώτη αντίδραση να είχε αφετηρία την Αθήνα, όχι τη Ρώμη, και εμείς να έχουμε υπερθεματίσει στην καταδίκη των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου. 

Η ελληνική κυβέρνηση, που σε άλλα θέματα δεν αφήνει δευτερόλεπτο να περάσει χωρίς να εκφράσει τη θέση της, στις δηλώσεις Ερντογάν άφησε τον χρόνο να περνά, με την ελπίδα, ίσως, το όλο θέμα να ξεχαστεί ή να «ξεφουσκώσει».

Η ψοφοδεής πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ταιριάζει στο έθνος μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα