Αλλά έλεγαν προεκλογικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή δεν μπορεί να εντοπίσει ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες, φοροδιαφεύγουν, θα χαρατσώσει τους πάντες, υπολογίζοντας ακόμα και… φανταστικά εισοδήματα.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών είπε ότι «θα πρέπει επιτέλους να δούμε κατάματα τη στρεβλή εικόνα, ώστε να μπορέσουμε και να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται επτά στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμα και από τον κατώτατο μισθό». Αφενός ο πρωθυπουργός, ενώ κυβερνά από το 2019, αντί να παρουσιάσει έργο στο θέμα για μία επιπλέον φορά κάνει διαπιστώσεις – λες και κυβερνούσε κάποιος άλλος, όχι εκείνος.

Αφετέρου, η κυβέρνηση διαμηνύει μέσω «κύκλων της» ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με βάση το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα, το οποίο θα υπολογίζεται στα 10.900 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λησμόνησε ότι το «κοστούμι», το οποίο έραψε στους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει μέτρα που δεν ταιριάζουν σε όλους. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υφάρπαξε την ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών υποσχόμενος να σταματήσει το… κυνήγι που είχε εξαγγείλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι λησμόνησε την απλούστερη μέθοδο προσδιορισμού των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών: να εκπίπτουν από τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος οι πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό να ισχύσει για όλες ανεξαιρέτως, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει άμεσο συμφέρον κάθε καταναλωτής να ζητά αποδείξεις από τους επαγγελματίες που θεωρεί εξ ορισμού φοροφυγάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και το κυριότερο: Στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, το κράτος έχει την υποχρέωση να αποδεικνύει την παράβαση του φορολογουμένου∙ όχι ο φορολογούμενος να αποδεικνύει ότι δεν είναι φοροφυγάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα