Πολλά τα ατυχήματα επί ηγεσίας Φλώρου

Το αντιτορπιλικό «Βέλος», που λειτουργεί πλέον ως πλωτό μουσείο, υπέστη ρήγμα στην πρύμνη του και αυτό, η αδιάκοπη «παρέλαση» ατυχημάτων εν καιρώ ειρήνης, φανερώνει ότι η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μπάζει… νερά.

Το ιστορικό αντιτορπιλικό χτυπήθηκε από ισχυρούς ανέμους που σάρωσαν την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Μία από τα ίδια είχαμε και τον Μάρτιο. Το αντιτορπιλικό «Βέλος» βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης – ένα σημείο που δεν είναι ασφαλές, αφού εκτίθεται στους βόρειους ανέμους. Επισημάνσεις της ακαταλληλότητας του σημείου πρυμνοδέτησης είχαν γίνει, ανάλογο ατύχημα σημειώθηκε και στα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους και, παρ’ όλα αυτά, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έπραξε τα δέοντα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είναι ο μόνος ανώτατος αξιωματικός της Ελλάδας που χρεώνεται σε τόσο βραχύ χρονικό διάστημα τόσο πολλές «αβαρίες».

Επί των ημερών του τινάχτηκαν στον αέρα αποθήκες πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, κατά τη διάρκεια της επέλασης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή, πλημμύρισε η βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, τσακίστηκε δύο φορές στον ντόκο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης το αντιτορπιλικό «Βέλος» και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη. Κι όλα αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης.

Ο στρατηγός Φλώρος είναι ένας αρχηγός ΓΕΕΘΑ που σε αντίθεση με τους μετρημένους και φειδωλούς στα λόγια προκατόχους του λέει πολλά και αυτοπροβάλλεται τόσο συστηματικά, ώστε να προκαλεί θυμηδία. Τον Ιούνιο του 2020, σε μία από τις πολλές συνομιλίες του με δημοσιογράφους, είχε πει ότι σε περίπτωση που ελληνικό νησί δεχθεί επίθεση η αντίδρασή του θα είναι η ακόλουθη: «Οποιος πατήσει τα ποδάρια του πάνω πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε».

Τελικά, όσο καιρό βρίσκεται στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας δεν «κάηκε» κάποιος εχθρός του έθνους. Οι δικές μας αποθήκες πυρομαχικών ανατινάζονται, οι δικές μας βάσεις πλημμυρίζουν, τα δικά μας πολεμικά πλοία τσακίζονται αγκυροβολημένα.

Αλήθεια, οι λέξεις «ευθύνη» και «παραίτηση» πέρασαν ποτέ από το μυαλό του στρατηγού Φλώρου;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα