Κράτος εν κράτει οι συνδικαλοπατέρες

Η κατάργηση των εξωφρενικών προνομίων, η καταπολέμηση των αυθαιρεσιών των εργατοπατέρων, καθώς και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των συνδικάτων αποτελούσαν βασικούς άξονες της ατζέντας της Ν.Δ. στις προεκλογικές περιόδους και του 2019 και του 2023.

Ομως εδώ και τεσσεράμισι χρόνια οι πολίτες έχουν βαρεθεί ν’ ακούν τα ίδια και τα ίδια και αποτέλεσμα να μη βλέπουν. Μία από τα ίδια είχαμε και το βράδυ της Τρίτης, όταν κορυφώθηκε το αλαλούμ της στάσης εργασίας που κήρυξαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι οι αρχισυνδικαλιστές των εργαζομένων σε τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και μετρό. Η στάση εργασίας δεν αφορούσε άλλη ημέρα, αλλά θα ίσχυε το βράδυ!

Εργαζόμενοι, φοιτητές, ασθενείς που είχαν κλείσει το ραντεβού τους με γιατρό, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμαθαν την τελευταία στιγμή ότι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χωρίς να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο μεταφοράς και, τελικά, καταξοδεύτηκαν (αφού πολλοί χρησιμοποίησαν ταξί) και ταλαιπωρήθηκαν – κυριολεκτικά για το τίποτα!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να χαρακτηρίσει παράνομη τη στάση εργασίας και το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη. Τελικά, η στάση εργασίας έγινε, παρόλο που είχε κηρυχθεί παράνομη, και ανεστάλη λίγο πριν από τη λήξη της βάρδιας! Ο εμπαιγμός των πολιτών και η περιφρόνηση της κοινωνίας από τους συνδικαλοπατέρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιδιώκει να εμφανίζεται σαν μεταρρυθμιστής, ο κ. Χατζηδάκης, που κάθε τόσο επαίρεται για το ανύπαρκτο έργο του, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς και γι’ αυτόν τον λόγο δεν τους απασχολεί η οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Ομως ο λαός δεν έχει άλλες επιλογές. Τα χρησιμοποιεί και υποχρεώνεται να μετακινείται σε ρυπαρά… κουτιά, όπου επικρατεί η ανομία, και αναγκάζεται να ζει στους ρυθμούς που επιβάλλει το τυραννικό καθεστώς των εργατοπατέρων, που κάθε τόσο «επαναστατούν» εκ του ασφαλούς.

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του σε ένα πράγμα είναι συνεπείς: στην ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και κυβερνητικού έργου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα