Κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου

Φαντάζονται και σχεδιάζουν μια Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν καλά αμειβόμενες εργασίες για τον λαό, αλλά μόνο για όσους ασκούν εξουσία ή απλά βρίσκονται κοντά της. Αυτό μπορεί να συμπεράνει κάποιος που ακούει όσα λέει κατά καιρούς ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου πριν από περίπου έναν μήνα είχε προτείνει στους δικηγόρους να γίνουν ντελιβεράδες για να έχουν καλύτερο εισόδημα. Την Τρίτη, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, πρότεινε το εξής σε διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που συμπληρώνουν τα 60 έτη: «Στην Ιαπωνία ακόμα και διευθυντικά στελέχη σταματάνε να δουλεύουν στις καλές δουλειές που έχουν στα 60 τους και μετά έχουν μια πενταετία που μπορεί να δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ».

Ο κ. Τσακλόγλου, που όταν μιλά αυθόρμητα δείχνει την περιφρόνησή του σε κάθε επαγγελματικό κλάδο (ενώ αποπειράται στη συνέχεια να τα… μαζέψει), αποτελεί ένα χαρακτηριστικό ανθρωπότυπο του υπουργικού συμβουλίου. Βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, είναι ασυντόνιστος και άσχετος με την ελληνική κοινωνία και τις ανάγκες της, και νομίζει ότι με τα ελιτίστικα και… σουσούδικα στερεότυπα που χρησιμοποιεί για να ασκεί πολιτική μπορεί να αλλάξει την ελληνική κοινωνία και να τη μετασχηματίσει σε κάτι πιο νεοταξικό, που δεν θα σχετίζεται με τον νατιβισμό που τόσο ενοχλεί τον πολιτικό προϊστάμενό του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσακλόγλου κάνει τις εξωφρενικές δηλώσεις του χωρίς να σκέφτεται πόσο θίγουν τον λαό και πόσο αντικοινωνικό είναι το περιεχόμενό τους. Επίσης, δείχνει και μια απίστευτη και ασυγχώρητη… ελαφρότητα. Φέρνει στη δημόσια συζήτηση το παράδειγμα της Ιαπωνίας, η οποία δεν φημίζεται για τους εξηντάρηδες διευθυντές επιχειρήσεων που πιάνουν δουλειά ως υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ, αλλά για την ευθιξία των πολιτών της, που κάνουν χαρακίρι αν νιώσουν ότι εξέθεσαν τον εαυτό τους και όλους όσοι τους εμπιστεύτηκαν.

Ο κ. Τσακλόγλου, πάντως, αντί να κάνει χαρακίρι ή να αποπεμφθεί από τον πρωθυπουργό για τις αθλιότητες που εκστομίζει, θα πάει ταμείο! Ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει γενναιότατες αυξήσεις στις αποδοχές των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών που δεν φέρουν βουλευτική ιδιότητα. Κι αυτές τις αυξήσεις θα τις πληρώσει ο λαός μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα