Προκλητικός και θρασύς ο Κώστας Καραμανλής

Μόνο ένας άνθρωπος στην Ελλάδα έχει τη χοντροπετσιά και το θράσος να κουβαλά το βάρος των ευθυνών για 57 νεκρούς στην πολιτική «πλάτη» του και να εμφανίζεται σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να ισχυριστεί ότι ευθύνονται άπαντες πλην του ιδίου: ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Η εμφάνισή του στην εξεταστική επιτροπή εξόργισε, όπως ήταν αναμενόμενο, τους χαροκαμένους γονείς και συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη, αλλά και τους ανθρώπους που διατηρούν ακόμα μέσα τους λογική, ευαισθησία και αίσθημα δικαίου. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών θέλησε να πετάξει το μπαλάκι των δικών του ευθυνών στους άλλους, ρίχνοντας αρχικά το φταίξιμο στον μηχανοδηγό και τον σταθμάρχη, λέγοντας ότι «αν κάποια πλευρά τηρούσε τον κανονισμό, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί». Αυτό είναι το αντίθετο απ’ όσα κατέθεσαν τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνέταξε το πόρισμα Γεραπετρίτη, τα οποία εκτίμησαν ότι αν είχε εγκατασταθεί και ολοκληρωθεί το σύστημα ETCS (σύστημα αυτόματης πέδησης), το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Του Καραμανλή, με το αίμα των 57 ανθρώπων στα χέρια του, του φταίει και η… άδικη η κοινωνία. Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν καταφέραμε να ξεριζώσουμε τη νοοτροπία του “έλα, μωρέ”. Αυτή η νοοτροπία έχει να κάνει με νοοτροπίες δεκαετιών σε αυτή τη χώρα».

Επιπλέον, αχαρακτήριστη κρίνεται η τοποθέτησή του όσον αφορά τη γνώση που είχε για τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι επιβάτες. Ο Κώστας Καραμανλής ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενημέρωση πως θα κινδύνευαν ζωές, λες κι αν γίνει σιδηροδρομικό ατύχημα δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτωθούν άνθρωποι. Αφενός είχε ενημέρωση -κι από διάφορες πλευρές- και αφετέρου επικαλούμενος τέτοιο σαθρό επιχείρημα ο Καραμανλής δείχνει ότι είτε ψεύδεται συνειδητά είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Οιαδήποτε εκ των δύο περιπτώσεων κι αν ισχύει δείχνει ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι απολύτως ακατάλληλος για οποιαδήποτε ενασχόληση με την πολιτική.

Τέλος, ζήτησε να μη γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του εγκλήματος στα Τέμπη. Δηλαδή, δεν είναι πολιτικό θέμα ότι 57 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων πολιτικών προσώπων.

Αιδώς, κ. Καραμανλή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα