Καρπαζοεισπράκτορες των Βαλκανίων

Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνοψίζεται στην άδικη καταδίκη του Ελληνα δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκιση, με προσχηματικές κατηγορίες, τις οποίες έκανε δεκτές στημένο αλβανικό δικαστήριο. Είναι θεαματική η αποτυχία των χειρισμών του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και βασικών συνεργατών του, όπως ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, που «επιστρατεύτηκε» για τις συζητήσεις με τους Αλβανούς για την απελευθέρωση του Μπελέρη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, που έχει αναδειχθεί σε βασικό σύμμαχο της Τουρκίας, δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να στρέφεται εναντίον της χώρας μας και να παραβιάζει ποικιλοτρόπως τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Τώρα, στο στόχαστρο βρίσκεται η Χειμάρρα, και ειδικά οι ακίνητες περιουσίες των Ελλήνων που ζουν στην πόλη, η οποία αναδεικνύεται σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση την Αλβανία, η οποία θα έχει φυλακισμένο έναν ευρωβουλευτή. Κι αυτή η πλάνη ίσως αποδειχθεί χείρων της πρώτης, δηλαδή της πιθανότητας συνεννόησης με κράτος όπως η Αλβανία του Ράμα. Αν τελικά επαληθευτεί η φήμη και εκλεγεί στην Ευρωβουλή ο Φρέντυ Μπελέρης, τότε το αλβανικό καθεστώς θα έχει… ξεφορτωθεί από τη Χειμάρρα έναν δήμαρχο τον οποίο αντιμετώπιζε σαν αγκάθι στα πλευρά του.

Επιπλέον, οι ανακοινώσεις περί βέτο που θα τεθεί στην υποψηφιότητα ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. δεν αποτελούν άμεσες, χειροπιαστές κυρώσεις, αλλά κούφιες εξαγγελίες, που δεν πρόκειται να θίξουν άμεσα τα συμφέροντα της παραβατικής χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απειλεί, δηλαδή, την Αλβανία ότι θα απολέσει κάτι που δεν έχει…

Τέτοιου είδους εξωτερική πολιτική είναι ξεκάθαρα ηττοπαθής, φοβική και ανερμάτιστη. Η χώρα μας κατάντησε καρπαζοεισπράκτορας των Βαλκανίων και η μοναδική κύρωση που μπορεί να ψελλίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους εχθρούς της Ελλάδας είναι η σχέση με την Ευρώπη. Ελληνικά αντίμετρα δεν θέλουν και δεν μπορούν να σκεφτούν και να ανακοινώσουν οι τάχα… άριστοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα