Η Μαρέβα εκτός κριτικής…

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι όχι μόνο συμμετέχει στις συζητήσεις του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες, αλλά αποφασίζει για την άσκηση πολιτικής σε θέματα παντελώς άσχετα με το αντικείμενό της, το οποίο είναι το εμπόριο και η αύξηση της προσωπικής περιουσίας της. Η πρωθυπουργική σύζυγος έχει λόγο -και, μάλιστα, καθοριστικό- για την… επέκταση και την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Αυτό ομολόγησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (στις 15 Φεβρουαρίου 2023), όπου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα να ευχαριστήσω και προσωπικά τη σύζυγό μου Μαρέβα, η οποία αθόρυβα και χωρίς να διεκδικήσει ποτέ οποιαδήποτε προβολή, υπήρξε η καρδιά αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Ο ίδιος, όταν τα βρίσκει σκούρα και επιδιώκει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, δηλώνει ότι δεν θέλει να αναμειγνύουν τη γυναίκα του και την οικογένειά του στην κομματική αντιπαράθεση και στον έλεγχο που οφείλουν να κάνουν στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ.

Λησμόνησε, βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης ότι ο ίδιος βάζει «στο κάδρο» της εξουσίας του την οικογένειά του, με δεκάδες φωτογραφίες που αναρτά στο διαδίκτυο, με συναντήσεις με ξένους ηγέτες όπου οι μητσοτάκηδες συμμετέχουν οικογενειακώς – όπως στο γεύμα με τους Νετανιάχου στο Ισραήλ, που πήγε μαζί με τη γυναίκα και τον γιο του.

Ο κ. Μητσοτάκης ίσως επίσης να… ξέχασε ότι επί πρωθυπουργίας του η εταιρία ρούχων που ίδρυσε η γυναίκα του ανέλαβε να σχεδιάσει τις στολές των ταξιθετριών και της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Φυσικά, είναι τέτοια η απόσταση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι από την πολιτική, ώστε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δεν παραλείπουν μαζί με τους ύμνους στον πρωθυπουργό να αρθρογραφούν υπέρ της, χαρακτηρίζοντάς την υπέρκομψη.

Φαντάζουν αστεία τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για τη σύζυγό του, την οποία ο ίδιος ανακατεύει στα δημόσια πράγματα. Οσοι εξουσιάζουν, λογοδοτούν και για τους οικείους της. Στις ΗΠΑ σχολιάζονται ακόμα και οι γκριμάτσες των συζύγων των πολιτικών και στη Γαλλία συζητούν αν η Μπριζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας…

Κοντολογίς, η σύζυγος του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια. Ακόμα και αν καίσαρας είναι ο Νέρων, ο Κόμμοδος ή ο Ηλιογάβαλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα