Η αφοσίωση στη διαπλοκή ενώνει Κυριάκο – Ούρσουλα

Ηταν τόσο ακατάλληλη για το πόστο, που λίγο πριν από την έναρξη της θητείας της το 2019 η ίδια της η χώρα, η Γερμανία, απείχε από την ψηφοφορία για τον διορισμό της σε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει συνδέσει το όνομά της με τη διαφθορά στις Βρυξέλλες. Χθες μόλις έγινε γνωστό ότι εμπλέκεται σε ακόμα ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Στην Ελλάδα η διαφθορά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι που έχει τροφοδοτήσει όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που έχει δει η χώρα, επίσης από το 2019. Αναπόφευκτα οι δυο τους έχουν κάθε λόγο να αλληλοστηρίζονται.

«Μένουμε Ευρώπη με πρόεδρο Ούρσουλα και Ελλάδα με Κυριάκο» είπε το σύνθημα χθες ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας το συνέδριο της Ν.Δ. Παρούσα και η Φον ντερ Λάιεν, ξεκινώντας από εδώ την καμπάνια της για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν.

Αν ήθελε κάποιος να επινοήσει πρόσωπα με σκοπό να εμπνεύσει τη μεγαλύτερη απογοήτευση στη δημοκρατία, στην πολιτική και την Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο δίδυμο από Κυριάκο – Ούρσουλα.

Η Ούρσουλα, που σήμερα έχει βάλει τις πολεμικές δαπάνες στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής, ήταν που το 2019 «απέδρασε» στην προεδρία της Κομισιόν έπειτα από μια καταστροφική θητεία ως υπ. Αμυνας της Γερμανίας. Τότε είχε αφήσει τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σε πλήρη απαξίωση.

Πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη Γερμανίδα, ο Κυριάκος στέλνει στην Ουκρανία, κρυφά κι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, πολύτιμα, αναγκαία και χρυσοπληρωμένα οπλικά συστήματα. Αδιαφορώντας προκλητικά για την υπό κατοχή Κύπρο και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Και οι δύο στηρίζουν την πολιτική τους ύπαρξη στον νεποτισμό. Πριν ακόμα γίνει πρόεδρος η Ούρσουλα κατηγορήθηκε για κατανομή συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες συμβούλων όπως η McKinsey, όπου εργαζόταν ο γιος της.

Πρόσφατα κορυφαίοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, όπως ο Μπορέλ, την κατηγόρησαν για σκανδαλώδη ευνοιοκρατία. Προσέλαβε «δικό της» ευρωβουλευτή ως ειδικό σύμβουλο με μισθό 17.500 ευρώ. Για τον νεποτισμό του Ελληνα πρωθυπουργού και της φεουδαρχικής του δυναστείας θα χρειάζονταν τόνοι μελάνης…

Ο Μητσοτάκης έδωσε 32.000.000 ευρώ στην εταιρία του συζύγου της Ούρσουλα, το ζεύγος Φον ντερ Λάιεν κάνει ιδιωτικές διακοπές στη βίλα Μητσοτάκη στα Χανιά και ως αντάλλαγμα η πρόεδρος της Κομισιόν παλεύει να εξοστρακιστούν όσα σκάνδαλα του Κυριάκου σηκώνουν ντόρο στις Βρυξέλλες.

Τους τελευταίους μήνες οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ανέλαβαν την έρευνα για εγκληματικές παραβάσεις της Φον ντερ Λάιεν στις μυστικές συνεννοήσεις με τον Μπουρλά της Pfizer για τα εμβόλια. Είναι η «ευρωπαΐστρια» Ούρσουλα που σκορπίζει 10 δισ. των Ευρωπαίων φορολογουμένων στον χαμένο πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά αγνοεί την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

Πίσω απ’ όλες τις στρατηγικές της Ούρσουλα ακολουθεί πιστά η πολιτική μικρογραφία της, ο Κυριάκος. Είναι, πάνω απ’ όλα, η βαθιά αφοσίωσή τους στη διαπλοκή και στις μπίζνες που τους ενώνει. Αδιαμφισβήτητα, αξίζουν απολύτως ο ένας τον άλλον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα