Η διπλωματία της υποτέλειας

Οι ξένοι έχουν καταλάβει την ανυπαρξία εθνικού φιλότιμου, αξιοπρέπειας και ικανοτήτων από την πλευρά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και χλευάζουν τη χώρα μας σε κάθε ευκαιρία. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα αρχίζει την προεκλογική καμπάνια του για τις εκλογές στην Αλβανία, που θα γίνουν την άνοιξη του 2025, στην Αθήνα!

Εχει, μάλιστα, ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι η φιέστα για την έναρξη της εκστρατείας του Ράμα έχει προγραμματιστεί για τη 12η Μαΐου, την ημέρα που συμπληρώνεται ένα έτος από τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Ελληνα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Ο Ράμα γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με ψοφοδεές πνεύμα τις αθλιότητές του και σκοπεύει να κάνει ακόμα μια επίδειξη δύναμης εντός ελληνικού εδάφους.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης σε τηλεοπτική εκπομπή του Οpen είπε τα αυτονόητα, τα οποία ξεκαθάρισε ότι είναι προσωπική του άποψη και δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα: «Δεν μπορεί να τον αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη μας χώρας που υπάρχει το αίσθημα του δικαίου, που υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν υπάρχουν. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο Μπελέρης στη φυλακή και εμείς να υποδεχόμαστε και να επιτρέπουμε στον Eντι Ράμα να μιλήσει σε ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. […] Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση».

Φυσικά, η διπλωματία της υποτέλειας δεν χαρακτηρίζει μόνο τη στάση της κυβέρνησης των «αρίστων» απέναντι στις αλβανικές προκλήσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ισχύει και σε ό,τι αφορά το κρατίδιο των Σκοπίων αλλά και -κυρίως- στις σχέσεις με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί και δεν θέλει να βάλει στη θέση του οποιονδήποτε ξένο παράγοντα θίγει τα συμφέροντα του έθνους και προσβάλλει τον ελληνικό λαό. Το μόνο που γνωρίζει είναι η υποχωρητικότητα. Ετσι νομίζει πως ξεπερνιούνται τα προβλήματα με τις άλλες χώρες. Με υποχωρήσεις, ταπεινώσεις και δουλοπρέπεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα