Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_05-09-2012

Ούτε δύο ώρες δεν θα διαρκέσει η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός θα φτάσει το Σάββατο περίπου στις 10 το πρωί στον χώρο της ΔΕΘ, θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των εκθεσιακών φορέων, θα κάνει μια σύντομη ομιλία που θα αποτελέσει ουσιαστικά και τα εγκαίνια της διοργάνωσης και στις 12 θα έχει αναχωρήσει για την Αθήνα. 

Θα μου πείτε, τι να καθίσει να κάνει σε έναν χώρο που από το Σάββατο το απόγευμα θα θυμίζει μπαρούτι και θα είναι περικυκλωμένος από διαδηλωτές και από αστυνομικές δυνάμεις;

Ο αντ’ αυτού θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, που θα είναι στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, ενώ το Σάββατο το μεσημέρι θα κάνει μαζί με τον ΥΜΑΘ Θόδωρο Καράογλου μια γρήγορη επίσκεψη στους χώρους των περιπτέρων.

Κομματική κινητοποίηση δεν αναμένεται να γίνει, καθώς έτσι είναι οι σχετικές οδηγίες από το Μέγαρο Μαξίμου. Πάντως θα υπάρξει κάποια «γαλάζια» κινητικότητα, μια και την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο νεοεκλεγείς γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Κρητικός θα έχει συνομιλίες με τα κομματικά στελέχη για να πάρει και ένα πρώτο κλίμα για το τι λέει η βάση της Ν.Δ. για την πορεία της κυβέρνησης.

Το Σάββατο πάντως στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει πολυκοσμία πολιτικών. Εδώ θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης το απόγευμα.

Εδώ θα είναι και ο Βενιζέλος. Οχι φυσικά για να διαμαρτυρηθεί μαζί με τους διαδηλωτές (δεν θα τολμούσε ούτε να τους πλησιάσει…) αλλά για να μιλήσει σε εκδήλωση νέων επιχειρηματιών που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της ΔΕΘ την Κυριακή τον πρωί. Αλήθεια, τι θα τους πει;

Την Τρίτη θα ανέβει και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα μείνει στη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη το βράδυ.

Συγκλονιστικό το περιεχόμενο της χτεσινής ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι είχαν να τοποθετηθούν δημόσια από την ημέρα των εκλογών και αυτή την εβδομάδα φαίνεται ότι ξύπνησαν από τον πολύμηνο λήθαργό τους. Με αφορμή την 38η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ή μήπως γιατί έπρεπε κάτι να πουν επειδή ανεβαίνει ο Βενιζέλος;

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα