Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_07-09-2012

Ανω κάτω έχουν γίνει οι κυβερνητικοί εταίροι της Ν.Δ. εν όψει της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών τους στη ΔΕΘ. Και εννοούμε τις επισκέψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στην πόλη.

Για τον Βενιζέλο αυτό που είχε διαρρεύσει έως τις τελευταίες ώρες ήταν ότι θα επισκεφθεί τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO και ότι στη συνέχεια θα μιλήσει σε μια συγκέντρωση ελεγχόμενη, στην οποία θα συμμετέχουν μερικοί νέοι επιχειρηματίες, που θα έχουν προεπιλεγεί.

Τώρα ο σχεδιασμός φαίνεται να αλλάζει ελαφρώς, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκύψει μια συνάντηση σφήνα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους των τοπικών φορέων της πόλης. Ολα αυτά βέβαια με μια σχετική επιφύλαξη, μια και στο ΠΑΟΚ του Βενιζέλου (όπως εξάλλου συνέβαινε και στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ) τα πάντα… ρει.

Ολα δείχνουν πάντως ότι ο Βενιζέλος θα έχει μια συνάντηση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Να δούμε ως πρώην υπουργός Οικονομικών και θεσσαλονικάρχης τι θα τους πει για τα έργα της πόλης και την αγορά που στενάζει!

Στη ΔΗΜ.ΑΡ., τώρα, το ζήτημα για την επίσκεψη του Κουβέλη είναι μάλλον σοβαρότερο. Βλέπετε, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα ανέβει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, ενώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ανακοινώσει πότε θα ανέβουν στη ΔΕΘ (μάλιστα ο Τσίπρας χτες ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της επίσκεψής του), με τη ΔΗΜ.ΑΡ. κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Κι αυτό γιατί καταγράφονται διαφωνίες. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι ο κυρ Φώτης πρέπει να αποφύγει τα πολλά πολλά και από τη στιγμή που κανείς από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν δίνει συνέντευξη Τύπου (ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Βενιζέλος θα το κάνουν), δεν έχει λόγο ο Κουβέλης να κάνει δημόσια εμφάνιση και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Από την άλλη, δεν λείπουν και αυτοί που προτρέπουν τον κυρ Φώτη να κάνει δυναμική εμφάνιση και να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει για όλους και για όλα. Ετσι υπάρχει το δίλημμα: συνέντευξη Τύπου ή ομιλία σε κομματικό ακροατήριο;

Σας ενημερώνω πάντως ότι τελικά η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη θα διαρκέσει το Σάββατο δύο ώρες και 45 λεπτά και ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα ανέβει στην πόλη με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα