Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_08-09-2012

Ποιος έδωσε αυτή την πρωτοφανή εντολή στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ΔΕΘ να ξεκινήσουν ένα πογκρόμ κλήσεων για τα παράνομα σταθμευμένα μηχανάκια στο κέντρο της πόλης; 

Ο,τι έβλεπαν μπροστά τους οι άνθρωποι με τα πράσινα του έκοβαν ραβασάκι, το οποίο σημαίνει από ένα 20ευρω. Σε περιόδους κρίσης, ό,τι πρέπει για να σαλέψουν οι άνθρωποι. Ερχονται και το χαράτσι της ΔΕΗ και τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, οπότε δεν θέλει και πολύ…

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί ιδιοκτήτες μηχανών (και συνάντησα ουκ ολίγους) να είναι έξαλλοι με τους ανθρώπους του δήμου και τον Μπουτάρη. Οχι τόσο γι’ αυτό καθαυτό το το γράψιμο όσο για την όλη συμπεριφορά…

«Οπου και να παρκάρετε, είτε πάνω στα πεζοδρόμια είτε δίπλα στα αυτοκίνητα, θα σας γράψουμε» έλεγαν σε διαμαρτυρόμενους ιδιοκτήτες, που πέραν όλων των άλλων δεν ήξεραν και πού να βάλουν τα μηχανάκια τους.

Βλέπετε, σε όλο το κέντρο της πόλης γίνονται πεζοδρομήσεις και καταργούνται θέσεις στάθμευσης. Και για τα αυτοκίνητα αλλά και για τα μηχανάκια. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που είναι και κάτοικος του κέντρου της πόλης, τι λέει για όλα αυτά;

Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια πολυκοσμία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Χτες το πρωί στη δεξιά αίθουσα του κτιρίου ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και συζητούσε με διάφορους φορείς της πόλης και στην αριστερή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που μπήκε φουριόζος στο γραφείο του Θόδωρου Καράογλου.

«Ηρθα σε ένα ιστορικό υπουργείο, αντάξιο της ιστορίας της Μακεδονίας» είπε με το «καλημέρα». Στη συνέχεια ο Κρητικός θυμήθηκε τη ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η Μακεδονία είναι και θα μείνει πάντα ελληνική, θαύμασε έναν πίνακα του Βαρλάμη, που κρεμόταν στον τοίχο, και μνημόνευσε τους Κρητικούς που στη Μακεδονία αποτελούν μια μεγάλη κοινότητα.

Στους διαδρόμους του υπουργείου, τώρα, οι τοπικοί παράγοντες προσπαθούσαν να μάθουν πότε και ποιοι πολιτικοί αρχηγοί θα επισκεφθούν φέτος τη ΔΕΘ.

Κανείς δεν ήξερε γιατί ακόμη πολλοί δεν έχουν αποφασίσει αν θα έρθουν, ενώ κάποιοι αναρωτιόνταν πότε θα έρθει ο Μιχαλολιάκος. Πάντως ο Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε ενδιαφέρον να υποδεχτεί την Αλέκα Παπαρήγα όταν θα έρθει στη ΔΕΘ.

Και μια σύσταση προς τους σημερινούς εκδρομείς-διαδηλωτές: Διαδηλώστε και φωνάξτε όσο πιο δυνατά θέλετε, γιατί τα μέτρα που σχεδιάζονται είναι άγρια. Σεβαστείτε όμως τη Θεσσαλονίκη.

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα