Υπό την σκιάν του Λευκού πύργου_20-09-2012

Είναι δυνατόν να λειτουργεί ακόμη ένας οργανισμός που διαχειρίζεται μια διοργάνωση που έληξε το 1997; Αν ισχύει η ιστορία που μου μετέφερε ένα πουλάκι, μάλλον ναι. Και δείχνει τη σπάταλη του Δημοσίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειές του. 

Πρόκειται για τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη για να διαχειριστεί τα κονδύλια και τα έργα που έγιναν στην πόλη όταν το 1997 κέρδισε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ε λοιπόν αυτός ο οργανισμός, που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, φαίνεται ότι ακόμη υπάρχει! Δεκαπέντε χρόνια αφού τελείωσε η διοργάνωση…

Δεν γνωρίζω αν στελεχώνεται κιόλας από ανθρώπους, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανό. Οσο για τις δικαιολογίες ότι εκκρεμεί η εκκαθάριση του οργανισμού και γι’ αυτό δεν διαλύεται, αποτελούν αστειότητες. Αν θέλει κανείς να εκκαθαρίσει κάτι, μπορεί και παραμπορεί. Εκτός αν δεν θέλει.

Απ’ ό,τι ακούω πάντως η υπόθεση έχει φτάσει και σε κυβερνητικά χέρια.

Ας τολμήσουν!

Πήγε πολύς κόσμος στη χτεσινή έναρξη της δίκης για την υπεξαίρεση του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου κατηγορούμενοι είναι πολλά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Η αίθουσα του δικαστηρίου γέμισε ασφυκτικά από παλιούς δημοτικούς συμβούλους και θα μπορούσε να γίνει μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τουλάχιστον από τη μεριά της παράταξης Παπαγεωργόπουλου θα υπήρχε σχεδόν απαρτία.

Εκεί ήταν και διάφοροι «πράσινοι» της πόλης, όπως τα στελέχη της σημερινής διοίκησης Μπουτάρη Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης και Χασδάι Καπόν, που θα παραστούν ως πολιτική αγωγή. Εκεί ήταν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρόνης Μαυρίδης.

Να πω και για τις απουσίες. Δεν είδα ούτε τον Κώστα Γκιουλέκα, αλλά ούτε και κάποιον από την τοπική Ν.Δ.

Φάουλ κατά τη γνώμη μου, γιατί ο δήμαρχος ήταν για πολλά χρόνια η σημαία της Ν.Δ. στην πόλη.

Εχουν πάντως μια ευκαιρία να επανορθώσουν σήμερα το πρωί, που αρχίζει κανονικά η δίκη.

Ακούω πάντως ότι υπάρχουν γκρίνιες στη βάση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη αλλά και αλλού, γιατί καθυστερούν οι αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό και ειδικότερα στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μαθαίνω επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη αντιστέκεται.

Να δούμε ποιος θα αντέξει.

Η ατάκα των ημερών (ίσως και του μήνα) ανήκει σε παλιό πασόκο, που παραμένει στο κόμμα αλλά τα έχει με την αλαζονεία και τη μανία των «πράσινων» να κυβερνούν τη χώρα. «Μερικοί δικοί μας θεωρούν ότι γεννήθηκαν για να κυβερνούν» είπε ο «πράσινος» της Θεσσαλονίκης.

Κάτι θα ξέρει.

«Π. Μελάς»

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα