ΜΠΑ? Παρασκευή 05.02.2016

### ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ πολέμου ήταν η Ελλάδα (απ’ άκρη σ’ άκρη) χθες, ημέρα γενικής απεργίας, με τους αγρότες να «σφίγγουν» τα μπλόκα, με τα συλλαλητήρια της οργής για το Ασφαλιστικό και την τρόικα εγκατεστημένη στο «Hilton» να ζητάει πάντα κάτι περισσότερο από όσα δίνει η κυβέρνηση.

### ΠΡΟΧΘΕΣ, αίφνης, τους δανειστές τούς έπιασε ο… πόνος για όσους ζουν στα όρια της φτώχειας και ζήτησαν πονηρά από τους αρμόδιους υπουργούς Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους μη έχοντες!

### ΚΑΠΟΙΟΙ ανόητοι, που βγαίνουν (κοστουμαρισμένοι) στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις, βιάστηκαν να πουν ότι «μας βγαίνουν από αριστερά» η Βελκουλέσκου και η παρέα της. Σιγά να μη σκίσουν κανένα καλσόν…

### Η ΠΙΚΡΗ αλήθεια είναι ότι τα 2 δισ. ευρώ που απαιτούνται να διατεθούν από το κράτος γι’ αυτόν τον ιερό (πράγματι) σκοπό πρέπει να βρεθούν μέσω ισοδύναμων μέτρων! Αρα; Διπλασιασμός ή και τριπλασιασμός (ίσως) της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης.

### ΑΠΟΡΩ με κάποιους συναδέλφους δημοσιογράφους (κενού περιεχομένου) που σπεύδουν στο πρώτο «κιχ» να στηρίξουν πανηγυρίζοντας τις θέσεις του Βερολίνου! Γελάει ο «ψαγμένος» κόσμος μαζί τους με όσα λένε, χωρίς να κοκκινίζουν.

### ΘΑ ΜΑΘΑΤΕ, φαντάζομαι, ότι ο Παπασταύρου (ο σύμβουλος του Σαμαρά) προσήλθε τελικά και κατέβαλε το πρόστιμο των 3.100.000 ευρώ για την εμπλοκή του στη «λίστα Λαγκάρντ».

### ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, με την οποία αρνείται (πάλι) όλες τις κατηγορίες, λέει ότι, επειδή δεν διέθετε ποτέ τέτοια ποσά, πήρε τα χρήματα από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού που τον κατέστησε κατηγορούμενο μετά τις αποκαλύψεις Φαλτσιανί! Εχω δύο εξαιρετικά κρίσιμες ερωτήσεις.

### ΠΡΩΤΟΝ! Τι μορφή έχει το δάνειο που έλαβε από τον επιχειρηματία! Με τι όρους! (Διάρκεια; Επιτόκιο; Εγγυήσεις; Φορολογία τόκων κ.λπ.;) Εχει χαρτοσημανθεί;

### ΔΕΥΤΕΡΟΝ! Αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει τόσα λεφτά (δεκτόν!), πώς θα μπορέσει να τα επιστρέψει; Μιλάμε για αστρονομικό (για έναν μέσο πολίτη) νούμερο! Οχι για τριάντα και σαράντα χιλιάδες ευρώ!

### ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εκατό χιλιάδες ευρώ! Τρία εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ (που θα ‘λεγε και ο αξέχαστος Χορν στο «Μια ζωή την έχουμε»).

### ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ πει πολλές φορές για τους μετακλητούς που «διορίζει» αυτήν την εποχή κατά ριπάς ο ΣΥΡΙΖΑ! Συμφωνώ ότι οι προηγούμενοι τοποθετούσαν συζύγους, τέκνα, ανίψια και κουμπάρους με τη… σέσουλα!

### ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά το ηθικό πλεονέκτημα της… αξιοκρατίας μιας υποτιθέμενης Αριστεράς (που δεν είναι σαν τους άλλους) χάθηκε ήδη, κύριοι του Μαξίμου! Το έχετε καταλάβει ή ζείτε σε ροζ συννεφάκια;

Χ.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα