ΜΠΑ? Kυριακή 07.02.2016

ΔΗΛΑΔΗ -για να το καταλάβω κι εγώ που είμαι λίγο χαζούλης- η τρόικα βάζει το μαχαίρι στον λαιμό της κυβέρνησης για να σώσει την Ελλάδα και να τη βγάλει από το τέλμα; Γιατί κάτι τέτοια ακούω από την Εσπερία.

ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (τους κανονικούς εννοώ, όχι αυτούς που είναι γραμμένοι στον ΟΓΑ και συχνάζουν στην πλατεία Κολωνακίου) τους τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες με το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό, που το θεωρούν και πολύ light στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ επαγγελματίες, τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και τους μηχανικούς τούς στήνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα! Διαλύοντας την αφρόκρεμα της μεσαίας τάξης.

ΤΟΥΣ συνταξιούχους, που ζουν με τα λεφτά που παίρνουν παιδιά και άνεργα εγγόνια, τους πετσοκόβουν, παρότι από το 2009 έχουν υποστεί 12 μειώσεις! Στους «καινούργιους» θα δίνουν χαρτζιλίκι έπειτα από 35 και 40 χρονιά δουλειάς στα… 67! (Δεν μπορεί, κάποιος μας κάνει πλάκα!)

ΑΦΗΣΑ για το τέλος τους μισθωτούς (όσους έχουν ακόμα δουλειά, τέλος πάντων) που θα δουν (με τις «μεταρρυθμίσεις» που επιβάλλει το καταστροφικό Μνημόνιο) τους φορολογικούς συντελεστές να αυξάνονται και επί της ουσίας να εργάζονται σκληρά μόνο για να είναι (σχεδόν) εντάξει στις υποχρεώσεις τους!

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ λοιπόν: Μιλάνε σοβαρά οι δανειστές όταν ζητούν αυτά τα αδιανόητα που ζητούν ή απλώς θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και να οδηγηθούμε σε οικουμενική νεοφιλελεύθερων τεχνοκρατών που θα πουλήσει αντί πινακίου φακής τους θησαυρούς της χώρας;

ΜΑΓΙΚΕΣ παραλίες, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους! Μια χαρά (και δυο τρομάρες).

ΟΠΟΙΟΣ θεωρεί ότι όλα αυτά θα φέρουν βιωσιμότητα στα Ταμεία (ας γελάσω), αύξηση της κατανάλωσης, μείωση της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας (και όχι με τα πεντάμηνα-κοροϊδία του ΟΑΕΔ) και ανάπτυξη, να μου τηλεφωνήσει να του κλείσω ραντεβού με έναν φίλο μου ψυχίατρο!

ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ; Τι ο… Κυριάκος! Οσο ακραίες θέσεις και αν έχει, δεν είναι ηλίθιος να μην κατανοεί ότι αυτό το… success story (γεια σου, Αντώνη, χαθήκαμε!) σβήνει από τον χάρτη ένα φτωχό αλλά υπερήφανο κράτος! Που θυσίασε τα παιδιά του (πολλές φορές) για να είναι ελεύθερη η Ευρώπη.

ΕΠΕΙΔΗ πολλά ακούγονται για το πώς «έφυγε» ο (αγαπημένος) Χριστόδουλος, μήπως θα έπρεπε να συσταθεί μια επιτροπή κορυφαίων ογκολόγων για να αποφανθεί επί του ζητήματος; Δύο πρωτογενείς καρκίνοι ταυτοχρόνως δεν «παίζει», όπως έχει πει και σπουδαίος Ιάπωνας χειρουργός.

Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα