Ενας σωτήρας για την Deutsche Bank

Τη Λόλα από τη φωτιά τη σώζει ο Καρνέισον. Ο Γιώργος θα σώσει ολόκληρη τη Γερμανία, γατάκια!

Κυριακή, 3 του Οχτώβρη 2010. Γκρεμιστήκαν τα τσιμέντα. Ξεπάγωσε η τσιμινιέρα που είχε μπει στην κατάψυξη από τότε που την τραγούδησε ο Νταλάρας. Τα κοράκια άσπρισαν και ο κάβουρας βάδισε ευθεία. Ηνεώχθη το καταπέτασμα και ήχησαν οι σάλπιγγες της χαράς σε ρυθμό disco (μια χορηγία του Τζορτζ Σόρος). Ηταν η ημέρα των ημερών.

Ο άνδρας των ανδρών, ο στοχαστής των στοχαστών λάμβανε το βραβείο των βραβείων «για την κοινωνική προσφορά του και δη για την αναδιάρθρωση της δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας και την αποτροπή πτώχευσης της χώρας». Ναι! Ο Γιώργος ο Παπανδρέου αυτοπροσώπως λάμβανε από τον Γιόζεφ Ακερμαν, τον τότε διοικητή της Deutsche Bank (προφέρεται Ντόιτσε Μπανκ), της υπερτραπεζάρας της Γερμανίας, βραβείο επειδή μας έσωσε. Για την ακρίβεια, το έπαθλο το αποκαλούν «Quadriga», δηλαδή «τέθριππον», το οποίο είναι άρμα με τέσσερα αλόγατα που έσυρε τη δόξα του ΓΑΠ μέχρι τον κολοφώνα της τευτονικής αναγνωρίσεως. Αρα οι Γερμανοί τού αναγνωρίζουν ότι σώζει τα άσωστα και κερδίζει τα χαμένα!

Καμπούμ!

Αυτό σχετίζεται άμεσα με τις πρόσφατες εξελίξεις και μπορεί να τις επηρεάσει καθοριστικά -μια και ακούγεται (από διάφορους κακόπιστους και στα σίγουρα συκοφάντες) ότι η Deutsche Bank έχει ολίγον τι… μπατάρει. Επίσης, φημολογείται, ενδέχεται να ακουστεί από Βερολίνο μεριά ένα εκκωφαντικό μπαμ και να τιναχθεί η μπάνκα στον αέρα. Επιπλέον, οι φανατικοί λαϊκιστές αντιγερμανοί λένε χαιρέκακα ότι η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει μέσα σ’ ένα εξάμηνο το 50% της αξίας της. Και η στήλη έχει μια λαμπρή ιδέα επ’ ωφελεία της ελληνογερμανικής φιλίας και της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος της λατρεμένης Ευρώπης. Τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, που γνωρίζουν οι Γερμανοί, τον βραβεύουν, του απονέμουν ολόκληρο αναμνηστικό τέθριππον και μάλιστα διά χειρός (τότε) προέδρου της Deutsche Bank! Αρα είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία της προσφιλεστάτης τραπέζης της φίλης χώρας. Να πάρει ο ΓΑΠ την προεδρία να σωθούν, όπως σωθήκαμε κι εμείς!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα