ΜΠΑ? Κυριακή 14.02.2016

ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ως μανιώδης συλλέκτης λεπτομερειών, προσεκτικά τον κόσμο! Σε κάθε ευκαιρία! Στο γήπεδο, στο σούπερ μάρκετ, στις ατέλειωτες ουρές των τραπεζών, στους δρόμους, στα καφέ! Εχουν «λαλήσει» οι άνθρωποι!

ΕΧΟΥΝ το ίδιο απλανές βλέμμα, λες και έχει ξημερώσει η Ημέρα της Αποκάλυψης! Δεν ξέρουν ούτε τι να σκεφτούν ούτε τι να πουν ούτε πώς να αντιδράσουν.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ άπαντες και συνεχώς με «νέα» για περικοπές έως 50% στις συντάξεις και για επιπλέον φόρους επί των ήδη πενιχρών εισοδημάτων! Ρωτούν με απόγνωση κάποιον που (υποτίθεται) γνωρίζει κάτι παραπάνω: «Πώς θα ζούμε; Τι κακό έρχεται; Πού πάμε;»

ΜΑΚΑΡΙ να ήξερα! Καταλαβαίνω, πάντως, την παράκρουση μιας κοινωνίας που πίστεψε ότι μπορεί κάτι να αλλάξει και τώρα παρακολουθεί «λοβοτομημένη» τα απίθανα και τα… αδιανόητα να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της!

ΠΡΩΤΟΝ! Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που πριν από 15 μήνες ήταν έτοιμοι να ανέβουν στο βουνό με… φυσεκλίκια) να υπερασπίζονται τις πολιτικές της βασανιστικής λιτότητας που επιβάλλει ο συμπλεγματικός Σόιμπλε στην Ελλάδα, την ισοπεδωμένη -την τελευταία πενταετία- από το «λάθος φάρμακο» των Μνημονίων!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ! Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. (και του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ) να «πουλάνε» άποψη και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση («Βυθίσατε τη χώρα») για όσα εγκληματικά πράττει – ακριβώς τα ίδια, σε γενικές γραμμές, με όσα εγκληματικά έπραξαν και αυτοί (και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε).

ΚΑΝΟΝΤΑΣ «κουρελόχαρτο» το Σύνταγμα, υπογράφοντας δεσμεύσεις με αγγλικό δίκαιο, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία (εσχάτη προδοσία, ε;). Και έχουν το θράσος να αναφέρονται σε «θεσμικές εκτροπές» για ελάσσονος σημασίας ζητήματα όσον αφορά την επιβίωση ενός υπερήφανου (και σχεδόν πάντα προδομένου) λαού…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ οι κατηφείς πολίτες στις τηλεοράσεις παρουσιαστές ειδήσεων (που τους απειλούσαν το 2012, το 2013 και το 2014 ότι, αν διαμαρτυρηθούν για τα άγρια μέτρα, δεν θα τους βγει σε… καλό) να «σκαρφαλώνουν» στα τρακτέρ της οργής και να καλύπτουν βήμα προς βήμα τα συλλαλητήρια που τους… βολεύουν.

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ξαφνικά ο πόνος για την πρωτογενή παραγωγή και τους ήρωες της υπαίθρου; Ξύπνησαν ένα πρωί και μελαγχόλησαν για τα ποσοστά της ανεργίας, για τα παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, για τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας; Γαργαλήστε με να γελάσω.

ΕΔΩ, το περιβόητο Mega «ανακάλυψε» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ (με μια «μικρή» καθυστέρηση) ότι υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες δίπλα μας που τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια! Μεγάλη επιτυχία -το είπαμε-, για… βραβείο Πούλιτζερ!

Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα