ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευή 02.06.2017

••• «Στο κεφάλι, στην κοιλιά, δεξιά κι αριστερά». Μ’ αυτό το ποιηματάκι μαθαίνουν τα μικρά παιδιά να κάνουν τον σταυρό τους στις άχρι τούδε χριστιανικές ελληνικές πόλεις. Είναι απλό, έξυπνο και με δυο τρεις επαναλήψεις μπορεί να μάθει να κάνει τον σταυρό του κάθε μπόμπιρας. Καλό είναι να αρχίσουν να το μαθαίνουν και μερικά μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

••• Οπως φάνηκε από τα πλάνα που ελήφθησαν στην εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ορισμένα μέλη σταυροκοπιούνται με μέθοδο σύμμεικτη: 50% με τον παπικό τρόπο και 50% ορθόδοξα.

••• Αλλοι κάνουν τον σταυρό τους «τσιγκούνικα», με μικρές κινήσεις, λες και παίζουν μαντολίνο. Ολη η Ελλάδα το παρατήρησε, όχι μόνο οι καραδοκούντες δημοσιογράφοι.

••• Αν είσαι καθολικός, να κάνεις τον σταυρό σου όπως ο μέγας Ποντίφικας. Αν είσαι ορθόδοξος, να τον κάνεις όπως οι Ελληνες, αν μαθαίνεις μαντολίνο, να πας στο ωδείο. Αν είσαι ανήλικος, μπορείς να μάθεις να κάνεις τον σταυρό σου με το ποίημα που αναφέρθηκε προηγουμένως «στο κεφάλι, στην κοιλιά, δεξιά κι αριστερά».

••• Αυτό το ποίημα για την εκμάθηση σταυροκοπήματος είναι και ταχύτατο πολιτικό σεμινάριο. Πρώτα δουλεύει το κεφάλι, μετά γεμίζει η κοιλιά και ύστερα διανέμονται τα αγαθά δεξιά κι αριστερά. Τώρα στην Ελλάδα τα κεφάλια φύγανε, οι κοιλιές αδειάσανε κι οι δεξιοαριστερές θα ξεμείνουν από «πελάτες».

••• Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο ΜΚΟ που ελέγχεται για παιδεραστία! Ο,τι υπάρχει σε σήψη, νεοταξισμό και νεοτοξισμό περιέχει Τζέφρυ.

••• Ο άνθρωπος είναι τεφαρίκι. Μας έβαλε στο Μνημόνιο. Είναι κολλητός με Σόρος, Ρουμπινί, Βαλλιανάτο, Κλίντον και λοιπά… εσπεριδοειδή. Υπουργοποίησε Παπακωνσταντίνου, Πεταλωτή, Μπιρμπίλη. Τι να πρωτοπείς!

••• «Το θέμα είναι να μη φύγω με φέσι» είπε ο Τσίπρας, αστειευόμενος για το θέμα του χρέους, εννοώντας ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα κι εκείνος καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

••• Ο Τσίπρας μίλησε μεταφορικά για το… φέσι και δείχνει να υποτιμά την πιθανότητα να το φορέσει κανονικά, προτού φορέσει γραβάτα. Οι Τούρκοι δίπλα έχουν γιγαντωθεί, εκπαιδεύονται και προπονούνται για πόλεμο κι εδώ έχουμε υπουργούς που αγχώνονται για το ελεύθερο δικαίωμα του Νώντα να συστήνεται και να αναγνωρίζεται από το κράτος ως Ελεονώρα.

••• Σαν σήμερα το 1740 γεννήθηκε ο Μαρκήσιος ντε Σαντ, ο εμπνευστής των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις