Γιάννος, Ακης, πασοκάρα και Ζαζόπουλος

Οι Μούσες στέλνουν μηνύματα από το εγγύς μέλλον στους καλλιτέχνες που έχουν στραμμένες στους αιθέρες τις δημιουργικές κεραίες τους!

Σύμφωνα με μια παραλλαγή της θεωρίας του χάους, κάθε φορά που πεταρίζει μια πεταλούδα στο Τόκιο ο Γιάνης -με ένα «ν»- Βαρουφάκης ψωνίζει λουλουδάτο πουκάμισο από πανέρι καταστήματος στο Ζεφύρι.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια θεωρία, κάθε φορά που ο Αλέκος Ζαζόπουλος βγάζει νέο κομμάτι το οποίο αναφέρεται σε πτητικό μέσον, ένας πασόκος (κατά προτίμηση διατελέσας υπουργός Αμυνας) αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο.
Το 2009 ο λαοφιλής τραγουδιστής σάρωνε στις πίστες με το άσμα «Ελικόπτερο». Παρατίθενται ενδεικτικά δύο στροφές εκ της στιχοπλοκής του:

«Θα πάρω ελικόπτερο, απόψε δραπετεύω / Θα ψάχνεις τώρα να με βρεις στην Κρήτη και στον Εβρο / Θα πάρω ελικόπτερο, απόψε να γλιτώσω / Θα βρω μια αγάπη αληθινή και θα το προσγειώσω / Απόψε μου καρφώθηκε η ιδέα στο μυαλό μου να φύγω από σένανε / γιατί η ζωή μου έγινε σαν τον Κορυδαλλό μου».
Ακριβώς εκείνη την περίοδο άρχισαν να μαζεύονται πυκνά νέφη πάνω από την πολιτική καριέρα του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο Ακης δεν κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές του 2009, η δημόσια εικόνα του επλήττετο καθημερινά από τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ και τελικά, το 2013, μπήκε εις τας φυλακάς για να βγει το 2017. Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στον Γιάννο Παπαντωνίου ο Ζαζόπουλος μόλις κυκλοφόρησε το σουξέ που τιτλοφορείται «Αεροπλάνο», οι στίχοι του οποίου διαμηνύουν:
«Θα βάλω μέσα στη βαλίτσα, τ’ απαραίτητα / θα πάρω τα παράπονά μου, τα αμέτρητα /
Δε με κρατάει ούτε το κλάμα ούτε η συγγνώμη σου / δε μ’ ενδιαφέρει τώρα πια ούτε η γνώμη σου /
Θα πάρω σήμερα το πρώτο αεροπλάνο / και μη σε νοιάζει πού θα πάω και τι θα κάνω /
Θα φύγω στ’ άγνωστο παρέα με μια ελπίδα / πως θα ξεχάσω και την ώρα που σε είδα».

Συνεπώς, προτείνεται στον κ. Ζαζόπουλο να κάνει μια μικρή στροφή στη θεματολογία του και να κυκλοφορήσει (για ευνόητους λόγους) άσμα με τίτλο «Το υποβρύχιο».

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις