Η μασκαράτα του ΚΚΕ

Κομμουνισμός και πατριωτισμός είναι έννοιες ασύμβατες. Οι κομμουνιστές, όμως, μπορεί να είναι  πατριώτες αν δεν ξέρουν ότι είναι κομμουνιστές!Στην πλήρη έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα περιλαμβάνεται το βιβλίο του Ιωάννη Β. Αθανασόπουλου «Αρης Βελουχιώτης – Ναπολέων Ζέρβας. Συγκριτική μελέτη». Εκεί οι αναγνώστες μπορούν να αντιπαραβάλλουν τον βίο και την πολιτεία ενός εθνικού ήρωα, όπως ήταν ο Ζέρβας, κι ενός κατά συρροή δολοφόνου, όπως ο Βελουχιώτης. Πάνω απ’ όλα, όμως, εξηγείται ένα κλασικό κόλπο της Αριστεράς για να προσελκύει οπαδούς. Ντύνεται… πατριωτική (κάτι που ουδέποτε υπήρξε) και καμώνεται ότι αγωνίζεται για το έθνος (μια έννοια την οποία πολεμά λυσσωδώς). 

Παρατίθεται σχετικό με τα ανωτέρω απόσπασμα: «Ιδιαίτερη σημασία έχει η εικόνα που παρουσίαζε ο Αρης και το ένοπλο τμήμα του στα βουνά τον πρώτο καιρό. Με την είσοδό του σε κάθε χωριό, κήρυττε τη νέα επανάσταση, το νέο 1821, που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Βελουχιώτη με τους 11 άνδρες του έγινε στις 7 Ιουνίου 1942 στη Δομνίστα, με λάβαρο την ελληνική σημαία που πάνω της ήταν κεντημένο το σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος – Ελεύθερη Ευρυτανία – ΕΛΑΣ”. Στην πομπή πρωτοστατούσε ο “ταγματάρχης πυροβολικού” Αρης Βελουχιώτης. Ο βιογράφος του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Πάνος Λαγδάς, αναφέρει τα λόγια του στους χωρικούς κατά την είσοδό του στο χωριό: “Τα λόγια του ζωντάνεψαν τη νεώτερη ιστορία του έθνους. Μίλησε για την κλεφτουριά, για την Επανάσταση του 1821 και προχώρησε μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Απλά, σταράτα λόγια, τονισμένα από τη φλόγα του ιδανικού της λευτεριάς που τον πυρπολούσε, ποτισμένα με τη δική του συγκίνηση, ανατάραζαν σιγά σιγά τα στήθια των ακροατών του: – Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ συνεχίζουν το έργο της κλεφτουριάς και ΕΛΑΣ θα πει Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός! – Κηρύσσω την Επανάσταση κατά των ξένων κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους”. Πουθενά δεν έγινε λόγος για τον απόλυτο έλεγχο του ΚΚΕ τόσο πάνω στον Αρη όσο και στο αντάρτικό του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό για την οργάνωση».

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα