ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

Με ποιο σκεπτικό άραγε τα πρωτοδικεία εγκρίνουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, που υπόσχεται να επιβάλλει τη δικτατορία του προλεταριάτου;Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Εχθές έδωσε συνέντευξη στον Σκάι και είπε νέτα σκέτα: «Και με το αστικό κοινοβούλιο είμαστε αντίθετοι, και με το σύστημα αυτό, το πολιτικό, το οικονομικό, το κοιν ωνικό, που υπάρχει, αλλά συμμετέχουμε στη Βουλή, διαφωτίζουμε, ξεσκεπάζουμε, κάνουμε προτάσεις νόμου καθημερινά, έτσι ώστε να ανακουφιστεί στο ελάχιστο ο λαός. Και βεβαίως το ίδιο κάνουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Ε.Ε. Εμείς συμμετέχουμε σε όλους αυτούς τους θεσμούς, στους οποίους είμαστε απέναντι, λέμε ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά, ότι πρέπει κάποια πράγματα να καταργηθούν εκ βάθρων και κάποια άλλα να ακολουθήσουν άλλη πορεία και να ανατραπούν». Με όσα είπε όχι μόνο αμφισβήτησε το πολίτευμα, αλλά υποσχέθηκε εν καιρώ και την ανατροπή του.

Τα προαναφερθέντα απηχούν την ιδεολογία και εξηγούν τα σχέδια που το ΚΚΕ ουδέποτε έπαψε να έχει. Στο πρόγραμμα του κόμματος (υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.kke.gr/taytothta) διαβάζουμε: «Το ΚΚΕ καθοδηγείται από την επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού. […] Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική».

Επιπλέον, σε περίπτωση πολέμου, ο Ελληνικός Στρατός δεν θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον εξωτερικό εχθρό, αλλά και τους κουκουέδες. Διαβάζουμε στο πρόγραμμα του κόμματος: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

Η ελληνική Δικαιοσύνη, αν δύναται, ας μας απαντήσει σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερώτημα. Είναι νόμιμο να σχεδιάζεις, να προπαρασκευάζεις και να υπόσχεσαι την κατάλυση του πολιτεύματος και την υπονόμευση της άμυνας της χώρας εν καιρώ πολέμου; Αυτό, λοιπόν, το κόμμα ανήκει στο τόσο διαφημισμένο «δημοκρατικό τόξο»;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα