ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 03/07/2020

➥ «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!» φωνάζουν οι φοροεισπράκτορες των Γερμανών στους Θεσσαλονικείς εκδότες βιβλίων. Βουνό το δίκιο των ανθρώπων. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί αρκετές καταγγελίες για όργιο φοροδιαφυγής στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

➥ Πρέπει μέχρι τώρα να έχουν πουληθεί τουλάχιστον τρεις Τσελεμεντέδες δίχως οι πολυεκατομμυριούχοι εκδότες να εκδώσουν αποδείξεις ύψους 33 ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διανεμηθεί «μαύρα» δύο σειρές από την Ιστορία του Ελληνικού Εθνους του Παπαρρηγόπουλου και ένα αντίτυπο του βιβλίου «Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής Φυλής από τα 1770 έως τα 1836» του Κολοκοτρώνη.

➥ Γι’ αυτό λοιπόν το κολοσσιαίο οικονομικό σκάνδαλο οι φοροεισπράκτορες των Γερμανών πραγματοποίησαν μπόλικες «επιδρομές» στην έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να πιάσουν στα πράσα τους αδίστακτους λαθρέμπορους της γνώσης.

➥ Σε μια επίδειξη αχαρακτήριστου θράσους και πρόκλησης του δημόσιου αισθήματος, το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

➥ «Κλείνει το Φεστιβάλ Βιβλίου ως αντίδραση των εκδοτών στις επαναλαμβανόμενες… επιδρομές ΣΔΟΕ. Την απόφαση να κλείσουν τα περίπτερα του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους καθημερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ έλαβε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τους συμμετέχοντες εκδότες».

➥ Η στήλη ενώνει τη φωνή της με εκείνην των φοροεισπρακτόρων των Γερμανών και καλεί όλους τους Ελληνες να μην ξαναχαλάσουν ούτε σεντ για αυτά τα άθλια αντικείμενα που αποκαλούνται βιβλία – είτε οι εκδότες εκδίδουν αποδείξεις λιανικής είτε όχι.

➥ Ολοι μαζί ας βυθιστούμε στους καναπέδες μας μασουλώντας τσιπς, γαριδάκια και πίνοντας μπίρες παρακολουθώντας τα αγαπημένα μας τουρκοσίριαλ και το δελτίο ειδήσεων του Σκάι, το οποίο παρουσιάζει η σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, που είναι ανιψιός του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι γιος μακαρίτη πρωθυπουργού.

➥ Κάτω τα βιβλία, ζήτω η τηλεόραση, τα τουρκοσίριαλ, τα ριάλιτι!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα