ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 03/09/2020

➥ «Μαμά, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Βγάλ’ το μου αυτό, πάμε να φύγουμε». Αυτή η φράση, σε διάφορες παραλλαγές, ακούγεται σε χιλιάδες καταστήματα ανά την Ελλάδα.

➥ Τα μικρά παιδάκια, άμαθα στην ασφυξία και την τυφλή υποταγή σε εμμονικούς ανθρώπους με περίεργα κίνητρα, λένε την αλήθεια ως έχει. Χωρίς λεκτικά φτιασίδια.

➥ Δεν την μπορούν τη μάσκα τα παιδιά. Πολλά από τα μικρούλια αδυνατούν να αντέξουν τη μασκοφορία τα λίγα λεπτά που διαρκούν τα ψώνια σ’ ένα κατάστημα και το κράτος θέλει να τα υποχρεώσει να δυσφορούν επί ώρες μέσα σε μια τάξη.

➥ Κι ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες η μαθησιακή διαδικασία είναι απαιτητική, οι φιμωτές των παιδιών ισχυρίζονται ότι τα πιτσιρίκια θα μπορούν να εμπεδώσουν όσα ακούνε την ίδια στιγμή που θα ζορίζονται να αναπνεύσουν.

➥ Επίσης κωμικοτραγικό θα είναι το θέαμα (και απλώς τραγικό το αποτέλεσμα) των δασκάλων και των καθηγητών, που αγωνίζονταν να ακούγονται δίχως μάσκα και τώρα θα πρέπει το φιμωμένο στόμα τους να βγάζει φωνή, που θα γίνεται κατανοητή εντός της αιθούσης!

➥ Αφού μόλις αρχίσεις την πάρλα το νιώθεις το ρημάδι το πανί ή το χαρτί της μάσκας να μουσκεύει, πόσες μάσκες θα αλλάζουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μέσα στη διδακτική ώρα;

➥ Οι ειδήμονες (εντός και εκτός εισαγωγικών η λέξη) δεν μας είχαν πει ότι πρέπει να την αλλάζουμε μόλις υγρανθεί, διότι αν μείνει έτσι θα κάνει περισσότερο κακό αντί για καλό;

➥ Η κυβέρνηση της ασφυξίας και της δυσφορίας, αντί να μεριμνήσει το μείζον και το βασικό, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση στοιχειωδών αποστάσεων, κάνει υποχρεωτική τη μασκοφορία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης!

➥ Το κερασάκι στην τούρτα της επίθεσης στις ελευθερίες των Ελλήνων (έβαλαν χέρι στην ίδια την ανάσα μας, μας κουκούλωσαν με το στανιό!) το έβαλε ο ευσυγκίνητος λοιμωξιολόγος Τσιόδρας, ο οποίος πρότεινε να τη φορούν τα παιδιά και στο σπίτι κάνοντας ευχάριστες δραστηριότητες!

➥ Συγκεκριμένα, είπε: «Να τη χρησιμοποιούν σε μια ευχάριστη δραστηριότητα, π.χ. μια ζωγραφική, ώστε να μην τους φανεί ένα πρόσθετο βάρος στην καθημερινή τους δραστηριότητα στο σχολείο».

➥ Σιγά σιγά το υποχρεωτικό φίμωμα πλησιάζει τα σαλόνια και τις κρεβατοκάμαρες των σπιτιών μας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα