ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 04/09/2020

➥ Οι ημέρες της μεγάλης δύσπνοιας συνεχίζονται και με το άνοιγμα των σχολείων η μαζική δυσφορία θα ενταθεί. Χρειάζονται, όμως, οι μάσκες; Ποια είναι η πολιτική που εφαρμόζουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης;

➥ Ο κ. Τηλέμαχος Χορμοβίτης συγκέντρωσε τα στοιχεία και τα παρέθεσε σε ανάρτησή του στο facebook. Σημειώστε τα κι εσείς για να αναρωτηθείτε για το ελληνικό παράδοξο…

➥ «Στη Σουηδία, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και τη Ρωσία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές σε καμιά βαθμίδα της εκπαίδευσης. Στην Πολωνία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές εντός της σχολικής αίθουσας και οι διευθυντές των σχολείων αποφασίζουν για τη χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους.

➥»Στην Αγγλία θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μόνο σε κοινόχρηστους χώρους και μόνο εάν επιβληθεί lockdown στις περιοχές τους. Στη Σκοτία είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες προσώπου μόνο οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο σε κοινόχρηστους χώρους.

➥»Στη Γαλλία πρέπει να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους του σχολείου οι μαθητές ηλικιών άνω των 11 ετών. Στην Κύπρο οι μάσκες είναι προαιρετικές για τους μαθητές δημοτικού.

➥»Στη Γερμανία κάθε κρατίδιο ακολουθεί τη δική του πολιτική. Στην πιο αυστηρή Βαυαρία η μάσκα θα είναι υποχρεωτική δοκιμαστικά σε όλους τους χώρους, αλλά μόνο στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές.

➥»Στην Ιταλία η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους μαθητές ηλικίας έξι ετών και άνω μόνο στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εάν υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των θρανίων. Στην Ισπανία η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στην τάξη για παιδιά ηλικιών έξι ετών και άνω».

➥ Καθώς φαίνεται όλες οι προαναφερθείσες χώρες είναι ηλίθιες, αλλά εμείς οι μάγκες και οι προχωρημένοι. Βοήθειά μας…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα