ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 14/10/2020

➥ Το γεγονός ότι ο Θάνος Ντόκος διορίστηκε (από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φυσικά) σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού είναι καλό, αλλά όχι για την Ελλάδα.

➥ Η προαγωγή του, αναμφίβολα, είναι θετική εξέλιξη για τον ίδιο κι ένα εξαιρετικά καλό νέο για την Τουρκία και όλους τους αντιπάλους μας.

➥ Τον Φεβρουάριο του 2020 ο Θάνος Ντόκος είπε τα ακόλουθα σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» (ως αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού τότε):

➥ «Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ – Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα».

➥ Κοντολογίς, αν κατοικείτε σε νησιά, όπως η Σαλαμίνα και η Τζια, με τις λογικές Ντόκου και Μητσοτάκη σύντομα θα χαρακτηρίζεστε… ακρίτες και οι κάτοικοι της πετσοκομμένης επικράτειας της ενδοχώρας θα σας κοιτούν με θαυμασμό αλλά και με μια κάποια θλίψη.

➥ Στα συν του Ντόκου (για τον Μητσοτάκη που τον επέλεξε) είναι και η άποψή του για την ονομασία των Σκοπίων. Στην ίδια συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» είχε ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμ. Μακρόν, ο οποίος είχε θέσει βέτο για λογαριασμό της Γαλλίας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και Σκοπίων!

➥ Συγκεκριμένα, ο Θάνος Ντόκος είχε σχολιάσει πως «είναι γεγονός ότι η “λογική των Πρεσπών” δέχθηκε ένα προσωρινό πλήγμα από την άσκηση βέτο από τη Γαλλία στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ε.Ε. και Βόρειας Μακεδονίας. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν υπάρξει κάποιας μορφής πρόοδος, έστω και συμβολική, στην ενταξιακή πορεία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, η επιρροή της Ε.Ε. θα μειωθεί σημαντικά προς όφελος τρίτων χωρών».

➥ Ολοι καταλάβαμε πού πάει το πράγμα στα εθνικά. Στο μόνο που δείχνει να διαφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Κώστα Σημίτη είναι, τελικά, οι… ελιές.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα