ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 18/11/2020

➥ «Αν στην πορεία των κουκουέδων για το Πολυτεχνείο βλέπουμε λιγότερα από τέσσερα άτομα, τότε έχουμε έναν ικανό και αξιόπιστο πρωθυπουργό. Αν όχι, έχουμε Μητσοτάκη». Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τα χθεσινά.

➥ Ακόμα ένα συμπέρασμα είναι το εξής: Οι νόμοι στην Ελλάδα είναι για τα κορόιδα, τους ανήμπορους, τους φτωχούς και τους νομιμόφρονες. Οχι για τους άλλους.

➥ Μόνο τα κορόιδα, οι ανήμποροι, οι φτωχοί και οι νομιμόφρονες «τσιμπάνε» με τις φλούδες που λένε στη Βουλή οι κονομημένοι. Οι υπόλοιποι το έχουν πιάσει το νόημα και κάνουν ό,τι τους καπνίσει.

➥ Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, συνάδελφος στη «δημοκρατία», έγραψε για τις φοβερές επιδόσεις της κυβέρνησης στην τήρηση των νόμων που η ίδια θεσπίζει:

➥ «Το πολυτεχνείο είναι το νέο “Πάσχα’’, στην κοσμική θρησκεία των… ιστών. Γιορτάζουν την “ανάσταση” της δημοκρατίας και σουβλίζουν τους Αμερικανούς. Κόκκινο γαρίφαλο αντί για αβγό και αντί για λιτανεία πορεία. Κι αν τους πεις και τίποτε, γίνεσαι αιρετικός, δηλαδή φασίστας».

➥ Τα γράψαμε εδώ εχθές, τα επαναλαμβάνουμε και σήμερα κάπως… δικαιωμένοι από τις εξελίξεις: «Ο ξεσηκωμός της Αριστεράς για το δικαίωμα στην πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι υποκριτικός. Είναι γνησιότατος και ερμηνεύεται με το ακόλουθο αξίωμα: κανείς δεν θέλει να του κλείνουν το μαγαζί.

➥»Μαγαζί της Αριστεράς είναι το σκήνωμα της γιορτής του Πολυτεχνείου. Το περιφέρουν, το υπενθυμίζουν, το λιβανίζουν, το προσκυνάνε και δώσ’ του πάλι απ’ την αρχή. Ετσι βγαίνει το μεροκάματο».

➥ Με τις υγείες μας και πάντα τέτοια…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα