ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 21/12/2020

➥ Μια που ο πρωθυπουργός μάς έκανε το… χατίρι να ανοίξει τα βιβλιοπωλεία, ακολουθούν βιβλιοπροτάσεις της στήλης για μια πνευματικά επικερδή εορταστική περίοδο!

➥ Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε το εξώφυλλο μιας εικονογραφημένης ιστορίας που τιτλοφορείται «Αναμνήσεις Χριστουγέννων – Μια αληθινή ιστορία». Πρόκειται για την παρουσία των εκδόσεων Πελασγός στον εορτασμό των Χριστουγέννων, με τη γραφίδα της Ελίνας Μαστέλλου – Γιαννάκενα και την εικονογράφηση της ταλαντούχας Ευφροσύνης.

➥ Σε αυτή την προσεγμένη έκδοση, που θυμίζει μια όμορφη Ελλάδα που λείπει σε όλους μας, οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν μια αληθινή χριστουγεννιάτικη ιστορία της εποχής της γερμανοϊταλικής κατοχής. Απευθύνεται στα παιδιά… όλων των ηλικιών.

➥ Το «Ηράκλειτος και Λάο Τσε» του Λάμπρου Παπαγιάννη, που κυκλοφορεί από την Αμμων Εκδοτική, είναι ένα έργο με… απρόσμενο θέμα και περιεχόμενο. Σε αυτό το εξαιρετικό πόνημα οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν για τις φιλοσοφικές διαδρομές, που ξεκινούν από την Εφεσο και φτάνουν μέχρι την Κίνα και συνδέουν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς.

➥ Οι εκδόσεις Historia μόλις κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής. Ο λόγος γίνεται για τα «Απομνημονεύματα από την περίοδο της Κατοχής 1941-44» του καθηγητή Θεολογίας και Φιλοσοφίας Νικολάου Ι. Λούβαρη, ο οποίος αφηγείται στα απομνημονεύματά του πώς βρέθηκε υπουργός Παιδείας στην τελευταία κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη.

➥ Τα γλυκά παχαίνουν, τα άνθη μαραίνονται. Αν θέλετε να κάνετε δώρα στους εαυτούς σας ή στους άλλους, προτιμήστε βιβλία!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα