ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 30/12/2020

➥ Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορεί να χρεωθεί (ή να πιστωθεί, ανάλογα με την οπτική εκάστου) μεγάλο ποσοστό των «μετοχών» της καχυποψίας απέναντι στο εμβόλιο της Pfizer που έχει μερίδα του λαού.

➥ Πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής του εμβολίου κατά του κορoνοϊού το οποίο θα τους χορηγείται, «όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης».

➥ Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, από τη στιγμή που ένα σκεύασμα λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

➥ Ουδεμία αντίρρηση για τις προϋποθέσεις, την ασφάλεια και το θετικό με το εμβόλιο που αρέσει στον κ. Κοντοζαμάνη, αλλά από πού κι ως πού έχει δικαίωμα εκείνος να ορίσει το εμβόλιο που θα χρησιμοποιήσουμε;

➥ Κάποιοι μπορεί να θέλουν, με δικά τους χρήματα, να κάνουν το ρωσικό. Κάποιοι άλλοι μπορεί να θέλουν το κινεζικό. Γιατί ντε και σώνει πρέπει να πατήσουμε στο μπράτσο το εμβόλιο που θέλει ο κ. Κοντοζαμάνης;

➥ Στ’ αλήθεια, θα άξιζε τον κόπο να γίνει μια δημοσκόπηση για τη στάση των πολιτών απέναντι στο προϊόν της Pfizer πριν από τη δήλωση Κοντοζαμάνη και μια αμέσως μετά – εκεί θα φαινόταν ο αντίκτυπός της.

➥ Σχετική με τα παραπάνω είναι η είδηση ότι ο Ουγκούρ Σαχίν, γιος Τούρκου μετανάστη στη Γερμανία, που είναι διευθύνων σύμβουλος της BioNTech (η εταιρία που έφτιαξε μαζί με την Pfizer το εμβόλιο το οποίο προμηθεύτηκε η Ελλάδα), δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η εταιρία του παράρτημα στην Τουρκία.

➥ Παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση του Τούρκου Ουγκούρ Σαχίν να επενδύσει στη χώρα καταγωγής του, οι συμπατριώτες του εμπιστεύονται περισσότερο το κινεζικό εμβόλιο.

➥ Το newsbreak.gr ανέφερε ότι «οι Τούρκοι έχουν παραγγείλει 4.500.000 δόσεις από το εμβόλιο της Biontech με πιθανότητα αγοράς άλλων 30.000.000, αλλά η παραγγελία τους σε κινεζικά εμβόλια καλύπτει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού!».

➥ Στην Τουρκία, καθώς φαίνεται, δεν υπάρχει υφυπουργός Κοντοζαμάνης να τους διατάξει ποιο εμβόλιο θα χρησιμοποιήσουν…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα