ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 02/04/2021

➤ Μαρτυρία-καταγγελία που δέχθηκε η στήλη από τακτικό αναγνώστη της «δημοκρατίας», ο οποίος άφησε συγγενικό του πρόσωπο ημέρα Δευτέρα στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Ολγα» και κατόρθωσε να το δει την Πέμπτη (δεν πρόκειται για περίπτωση Covid-19)!

➤ «Αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για νοσοκομείο. Καλύτερα να αρρωστήσεις… αργότερα! Σε μαζεύουν, σε ρίχνουν σε θάλαμο και περιμένουν να τα τεζάρεις ή να γιάνεις μόνος σου.

➤ »Εκανε εισαγωγή συγγενικό μου πρόσωπο τη Δευτέρα. Νομίζαμε ότι είχε πάθει κάτι σαν εγκεφαλικό επεισόδιο. Της έκαναν μερικές εξετάσεις και μετά… σιωπή. Τίποτε! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

➤ »Δεν μπορούσαμε να μπούμε ούτε μέσα στο νοσοκομείο ούτε να μιλήσουμε με γιατρό να μας πει αν ζει ο άνθρωπός μας, αν πέθανε, αν επιδεινώθηκε η κατάσταση ή αν βελτιώνεται. Το τηλέφωνο 2132057000 που μας έδωσαν για να καλούμε απαντά, αλλά εκεί που μας συνδέει μας έχουν κανονικά “συνδεδεμένους”.

➤ »Σήμερα μπήκα εγώ μέσα με το στανιό και αφού επικαλέστηκα γνωστά και άγνωστα δικαιώματα. Πολλά ακούγονται για το τι συμβαίνει εντός των νοσοκομείων τελευταία και δεν ήθελα να επιβεβαιωθούν με το συγγενικό μου πρόσωπο».

➤ Αλλη αναγνώστρια είχε την ατυχία να νοσηλευτεί η μητέρα της (με Covid-19) στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και οι καταστάσεις που έζησε εκεί παρέπεμπαν σε τρίτο κόσμο.

➤ Τα σεντόνια έμεναν στα κρεβάτια επί βδομάδες ολόκληρες. Στην τουαλέτα ούτε χαρτί κουζίνας ούτε κρεμοσάπουνο, τίποτα.

➤ Ανήμποροι ασθενείς έκαναν αβοήθητοι την ανάγκη τους πάνω στα κρεβάτια τους και κανείς/καμία δεν έμπαινε στον κόπο να τα αλλάξει.

➤ Ενας γιατρός, στον οποίον του υπεδείχθη το πρόβλημα, είπε με ύφος «το ξέρω, κυρία μου…».

➤ Το φαγητό ελάχιστο, οι μερίδες απίθανα μικρές και οι ασθενείς υποχρεωμένοι να μένουν μόνοι, αβοήθητοι, χωρίς κανείς να έχει δικαίωμα να τους βοηθήσει, να τους ταΐσει, να τους αλλάξει.

➤ Τα παραπάνω είναι σταγόνες από τον ωκεανό του χάους που βασιλεύει στον χώρο της δημόσιας υγείας.

➤ Το ηθικό δίδαγμα όλων αυτών; Το κλασικό: Ου μπλέξεις!
π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα