ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 06/04/2021

➤ Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Ποτέ μην υποτιμάς ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Oλοι γνωρίζουμε πού καταλήγουν κάτι τέτοια, αλλά μέχρι να… καταλήξουν, αφήνουν πίσω τους συντρίμμια.

➤ Τα κακόγουστα ανέκδοτα που τα μαθαίνουν όλοι και τις εξουσίες πλήττουν (συχνότερα τους λαούς που ανέχονται τέτοιες εξουσίες) και την ώρα του χάνει όποιος ασχολείται με τέτοια υποπροϊόντα της πολιτικής ιστορίας.

➤ Πάντως, στην Ελλάδα, όποτε «παίζει» το μικρό, χαϊδευτικό όνομα Μένιος στην πολιτική, δεν απέχει πολύ ο καιρός που ακούγεται μέγα κανόνι.

➤ Επί πασοκάρας, γνησίας, μπρούτας και μπερμπάντικης, ο Μένιος ήταν ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, ο οποίος είχε μαγκώσει ένα δίφραγκο (2.000.000 ντάλαρας) από τον Κοσκωτά, του τσακώσαν τα γκαφρά αι Διωκτικαί Αρχαί και έπεσε ο Αντρέας, ο ασίκης, ο καραμπουζουκλής.

➤ Τώρα, επί χνουδάτης, τριζάτης, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριάς του Κούλη, Μένιος είναι ο Μένανδρος Φουρθιώτης – και ιδού η πρώτη σύνδεση με την ιδέα και το μοτίβο της ξεκαρδιστικής κωμωδίας.

➤ Ο αρχαίος Μένανδρος (342 π.Χ. – 291 π.Χ.) είναι ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του ρεύματος της Νέας Κωμωδίας.

➤ Ο ΜΕνανδρος Φουρθιώτης εκπροσωπεί τον νεοελληνικό τραγέλαφο της χνουδάτης, τριζάτης, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριάς του Κούλη.

➤ Το πρώτο που μάθαμε για τούτη τη λεβεντουριά, τον καμαρωτό ντερβίση με τα αγρίως φορολογημένα ελληνικά (από τις 10 λέξεις, του λείπουν 11 για να είναι σωστή η φράση και οι 12 είναι λάθος), είναι ότι τον φυλάγαμε 45 μάστοροι της ΕΛ.ΑΣ. κι 60 μαθητάδες.

➤ Η ΕΛ.ΑΣ. στην αρχή το διέψευδε ότι φυλούσαν τούτο τον λεβέντη πολλοί αστυνομικοί, μετά τους απέσυρε κι έπειτα το δέχτηκε ότι τον φύλαγαν να μη μας τον φάει λάχανο η τρομοκρατία.

➤ Και κάτι μας λέει ότι το πρώτο που μάθαμε για τις σχέσεις του Μένιου Νο 2 με τη χνουδάτη, τριζάτη, Τίνκερμπελ στάιλ φιλελεμπουριά του Κούλη είναι το… αθωότερο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα