ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 23/04/2021

➤ Η είδηση, όπως μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε ως εξής: «Σμήνη μεικτού σχηματισμού αεροσκαφών (RAFALE, F16, F4, MIRAGE) τα οποία συμμετείχαν στην άσκηση Ηνίοχος 2021, πραγματοποιούν διέλευση πάνω από την Ακρόπολη».

➤ Η σχετική φωτογραφία είναι εντυπωσιακή όχι λόγω των αεροσκαφών (όλα ωραία δείχνουν είτε πρόκειται για Harrier είτε Sukhoi ή F-16), αλλά λόγω της Ακρόπολης. Κι αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Είναι απαράδεκτο να αδειοδοτεί το υπουργείο Εθνικής Αμύνης τέτοιου είδους πτήσεις πάνω από το ιερότερο μνημείο του δυτικού πολιτισμού.

➤ Ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κυρία Μενδώνη θα έπρεπε να μη θέτουν σε κίνδυνο την Ακρόπολη δίνοντας το ελεύθερο να πραγματοποιούνται εγγύς του μνημείου πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

➤ Αν θέλαμε να κάνουμε επίδειξη ισχύος, ουσιαστικής όμως και όχι… λεβεντοηλίθιας, θα πραγματοποιούσαμε δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων Made in Greece, αλλά πού τέτοια… τύχη και ικανότητα.

➤ Καμία κυβέρνηση (από τις πρόσφατες) μέχρι τώρα δεν έκανε κάτι ουσιώδες για την εθνική άμυνα σχεδιάζοντας, αναπτύσσοντας, δοκιμάζοντας και παράγοντας ελληνικά όπλα. Μόνο εισαγωγές κάνουμε για να παραμένουμε εύκολα εκβιάσιμοι από τους ξένους.

➤ Οποιος έχει έστω και λίγο νιονιό και δεν μασάει το προπαγανδιστικό σανό της κυβέρνησης ξέρει την τεχνολογική διαφορά (όσον αφορά το ζήτημα της αυτάρκειας και όχι των αγορών) που μας χωρίζει από τους Τούρκους.

➤ Πριν από περίπου 15 ημέρες έγινε στο πεδίο βολής στη Σινώπη στη βόρεια Τουρκία η δοκιμή του νέου πυραύλου αέρος αέρος μικρής εμβέλειας Bozdogan (Νανογέρακο) της πολεμικής αεροπορίας της γείτονος. Το γεγονός ανακοίνωσε ο Ερντογάν στο twitter.

➤ Το καλοκαίρι του 2020 έγινε δοκιμαστική εκτόξευση του αντιπλοϊκού πυραύλου μεγάλων αποστάσεων, του Atmaca, που κατασκευάστηκε στην Τουρκία.

➤ Εμείς εδώ όχι μόνο δεν έχουμε φτιάξει ούτε εθνικό τυφέκιο, αλλά, όπως ακούγεται, ακόμα κι όταν ανακοινωθεί πως αποκτήσαμε, αυτό θα είναι εισαγωγής. Γι’ αυτό τα υπουργεία ασχολούνται μόνο με τη φιγούρα. Επειδή δεν μπορούν να πράττουν και να παράγουν κάτι ουσιώδες.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα