ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 12/05/2021

➤ Η άγρια δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά δίπλα στο μωρό της και μπροστά στα μάτια του συζύγου της σε υποχρεώνει να σκεφτείς πόσο μεγάλο και κακόγουστο ανέκδοτο είναι η λέξη «επανένταξη» για τα όντα που διέπραξαν αυτό το φρικτό έγκλημα.

➤ Και να θέλουν να επανενταχθούν, ποιος θα τους ήθελε κοντά του;

➤ Οι μόνες ποινές που αρμόζουν σε κάτι τέτοια είναι η θανατική ποινή και τα ισόβια, που θα είναι αληθινά ισόβια. Η μαγική εικόνα του δικού μας Ποινικού Κώδικα (που εξυπηρετεί τους εγκληματίες, όχι τους νομιμόφρονες) προσβάλλει τους πολίτες.

➤ Στην Ελλάδα η ζωή των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν κληρονόμησαν εκατομμύρια και ψηφοφόρους, είναι πάμφθηνη. Ενα κάθαρμα, ημεδαπό ή εισαγόμενο, μπορεί να σκοτώσει ολόκληρο χωριό και σε 12-16 χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος.

➤ Αν εγκληματήσει ξανά, τότε οι χρυσοπληρωμένοι κηφήνες που έχουν καταστρέψει ό,τι υπήρχε όρθιο στην Ελλάδα θα αρχίσουν τις τηλεοπτικές συζητήσεις για «αλλαγές» στον Ποινικό Κώδικα.

➤ Συνήθως εκείνοι που πρέπει να πράττουν αντί να πολυλογούν μιλούν με ύφος αυθεντίας και μια κάποια ειρωνεία για τον πόνο, τις απώλειες και τα μαυροντυμένα σπίτια των άλλων…

➤ Μόλις οι ψηφοθηρευτές τελειώσουν την έντονη συζήτηση στο κανάλι, θα ανταλλάξουν φιλοφρονήσεις και θα πάνε στα άρτια φυλασσόμενα και πολυτελή σπίτια τους για να δουν στην τηλεόραση πώς περνούν οι πολλοί.

➤ Κάθε δευτερόλεπτο που δαπανάται στην παρακολούθηση των κυριάρχων της πολιτικής και επικοινωνιακής πανίδας είναι περιττή δαπάνη, πέταγμα στα σκουπίδια του μοναδικού μη μεταβιβάσιμου αγαθού που μας έχει δώσει ο Μεγαλοδύναμος, του χρόνου μας.

➤ Η μόνη λύση που έχει κάποιος από τους πολλούς όταν βρίσκεται σε χώρο που υπάρχει έστω και ένας από τους «λίγους» (σε προεκλογική συγκέντρωση συνήθως) είναι να χαλάσει το κλίμα και να υποβάλει ερωτήσεις ουσίας αξιώνοντας ένα «ναι» ή ένα «όχι» για όσα τον απασχολούν.

➤ Δύο ΤΡΕΙΣ ενδεικτικές ερωτήσεις: «Γιατί δεν τήρησες τις υποσχέσεις που έδωσες προεκλογικά; Είσαι πολιτικός παπατζής ή όχι;» «Αν τα ισόβια δεν γίνουν ισόβια, θα παραιτηθείς;» «Γιατί δεν έχεις παραιτηθεί μέχρι τώρα για όλα τα στραβά που είδες στη… βάρδια σου;»

➤ Μόνο η ωμή αλήθεια και η ντομπροσύνη, χωρίς αβρότητες και γαλιφιές, μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα