ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 07/06/2021

➤ Ο Θάνος Βερέμης είναι ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει πειθώ, η οποία λειτουργεί ακριβώς στους κύκλους που έχουν εξουσία και μπορούν να… πείσουν τους άλλους ότι μετράς, αξίζεις, έχει ειδικό βάρος η γνώμη σου.

➤ Ο Θάνος Βερέμης έχει αξιοποιήσει αυτό το ταλέντο του ώστε να πείσει τους κατάλληλους ανθρώπους ότι είναι ιστορικός της προκοπής – μια εντύπωση που ίσως αποδειχθεί εύθραυστη, αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τα βιβλία του.

➤ Αλλά και πάλι, αν ο αναγνώστης δεν επιθυμεί να διαβάσει Βερέμη, θεωρώντας αυτήν τη δραστηριότητα κανονικότατο χάσιμο χρόνου, μπορεί να ρίξει μια ματιά σε συνεντεύξεις και δημόσιες παρεμβάσεις του. Εκεί θα καταλάβει την ποιότητα των σκέψεων του ανδρός.

➤ Είπε σε συνέντευξή του ο Βερέμης στην ιστοσελίδα news247.gr: «Και τι εννοούμε λέγοντας πατρίδα; Άλλη μεγάλη ιστορία αυτή. Είναι το έθνος; Είναι το υπερπόντιο έθνος; Τέλος πάντων, κάτι είναι και δημιουργεί σε ορισμένους την αίσθηση ότι κινδυνεύουν να το χάσουν και πρέπει να είναι σκληροί ως προς την επιμονή τους να το υπηρετούν. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι “Ελληναράδες” που πουλάνε μούρη πάντα.

➤ Θεωρούν ότι είσαι πολύ πιο πατριώτης από όποιον λέει ότι πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία, ότι συμφέρει την Ελλάδα να έχει φιλικές σχέσεις με τους γείτονες. Ή δεν δέχονται ότι μια χώρα δίπλα μας μπορεί να λέγεται Βόρεια Μακεδονία, γιατί η Μακεδονία είναι ιερή λέξη. Αυτή είναι η υπερβολή του “Ελληναρά” που θέλει να μεγαλώσει τον εαυτό του μικραίνοντας τους γύρω του».

➤ Για τον Βερέμη το να μη θέλουμε να «τα βρούμε» (δηλαδή να κάνουμε παραχωρήσεις προς την Τουρκία, η οποία, όλως τυχαίως, αυτή ζητά κομμάτι από όσα μας ανήκουν και κατέχει τη μισή Κύπρο) είναι «η υπερβολή του Ελληναρά». Και με αυτή τη λογική, μικραίνοντας την Τουρκία που είναι δίπλα, ο Ελληναράς μεγαλώνει!

➤ Τέτοιου είδους αναλύσεις της πυρκαγιάς ακούγονται και σε καφενεία της Αγκυρας που συχνάζουν Γκρίζοι Λύκοι. Γιατί δεν δίνουμε και σε αυτούς μια έδρα στο πανεπιστήμιο, μια καρεκλίτσα στο ΕΛΙΑΜΕΠ, μια εκπομπή στην τηλεόραση;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα