ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 23/08/2021

➤ Ο κ. Ιωάννης Μπουγάς είναι ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας. Τα βιβλία του έχουν φωτίσει αθέατες πτυχές της εγκληματικής δράσης του ΚΚΕ κατά την περίοδο 1943-1949. Αξίζει να αρχίσετε την ανάγνωση των έργων του από το δίτομο «Αθώων Αίμα».

➤ Για την πανωλεθρία των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, ο κ. Μπουγάς έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook: «Πολλοί συσχετίζουν την πτώση της Καμπούλ στους Ταλιμπάν με την πτώση της Σαϊγκόν στους Βιετκόνγκ το 1975. Μεγάλο λάθος. Η πτώση της Σαϊγκόν ήταν επεισόδιο εμπρός στον εξευτελισμό που υπέστησαν οι ΗΠΑ στην Καμπούλ και στο Αφγανιστάν, με τη φυγή τους τρέχοντας και το πέρασμα τεράστιου πολεμικού υλικού στους Ταλιμπάν. Η ντροπιαστική ήττα των ΗΠΑ είναι μεγάλος σταθμός, καμπή της παγκόσμιας Ιστορίας. Σηματοδοτεί την πτώση των ΗΠΑ από την ηγετική θέση μεταξύ των υπερδυνάμεων.

➤»Η διαδικασία ξεκίνησε το 2003 με την επίθεση του προέδρου George W. Bush στο Ιράκ και τελείωσε το 2021 επί προεδρίας Joe Biden, ο οποίος εκτός της φυσικής του αδυναμίας έχει ως κορυφαίους συμβούλους και υπουργούς πρόσωπα 3ης και 4ης κατηγορίας από την περίοδο της προεδρίας του Barack Hussein Obama II.

➤»Και οι 4 πρόεδροι από το 2002 μέχρι το 2021 -Bush, Obama, Trump, Biden- βοήθησαν με τις αποφάσεις τους στην πτώση της Αμερικής, αλλά η μερίδα του λέοντος ανήκει στον πρώτο και του ελέφαντος στον νυν πρόεδρο, που εκτός της τεράστιας ευθύνης που φέρει, αγνοεί τι έκανε και θα κάνει τις συνέπειες της νίκης των Ταλιμπάν μεγαλύτερες και πιο άμεσες!

➤»Μικρά κράτη σε σημαντικά γεωστρατηγικά σημεία καλόν είναι να ετοιμάσουν τους πρεσβευτές τους. Τη φωτογραφία την κυκλοφορούν οι Ταλιμπάν – είναι αντάρτες Ταλιμπάν ντυμένοι με αμερικανικές στολές που βρήκαν σε αποθήκες – ειρωνευόμενοι τις ΗΠΑ!»

➤ Η προσέγγιση του κ. Μπουγά είναι μάλλον η πιο εύστοχη απ’ όσες έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα.
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα