ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 08/09/2021

➤ Ακαταδίωκτο για την επιτροπή «εμπειρογνωμόνων» και διώξεις, απολύσεις, περιορισμοί και κυνήγι στους πολίτες. Αυτή είναι η συνταγή της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού, και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται την… ισονομία το σύστημα Μητσοτάκη.

➤ Επίσης, μια τριτοκοσμική και ιλαροτραγική πινελιά στο σκηνικό είναι και η κλήση σε απολογία από την ελληνική «Δικαιοσύνη» όσων επιστημόνων τολμούν να αρθρώσουν διαφορετική άποψη από εκείνη που έχει ο κλαίων λοιμωξιολόγος – ιεροψάλτης και εσχάτως άρχων οφικιάλιος Σωτήριος Τσιόδρας.

➤ Και τα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια, οι πετσωμένοι ραδιοσταθμοί, οι πρόθυμες να πειστούν από τα κυβερνητικά επιχειρήματα ιστοσελίδες και οι παπαγαλίζουσες το κυρίαρχο παραμύθι εφημερίδες λειτουργούν σαν την ηχώ της μίας και μοναδικής άποψης.

➤ Πού να τολμήσει κάποιος να ρωτήσει την άποψη των «ειδικών» γιατί αυξάνονται οι νεκροί σε μια περίοδο που έχουμε εμβολιάσει παραπάνω από τον μισό πληθυσμό σε σχέση με πέρυσι, που δεν υπήρχαν εμβόλια…

➤ Πού να τολμήσει δημοσιογράφος να στριμώξει τους «σωτήρες» μας με ερωτήσεις για το κράτος του Ισραήλ, όπου καλπάζει η πανδημία, αλλά και για τη Σουηδία, που δεν ασχολήθηκε με την επιβολή υποχρεωτικών μέτρων, αλλά φαίνεται να έχει ελέγξει την πανδημία…

➤ Η δημοσιογραφία βοηθά ένα σάπιο σύστημα όταν απουσιάζει, όταν δεν είναι εκεί, όταν δεν τολμά να γίνεται δυσάρεστη, ερευνώντας ακριβώς αυτά που η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θέλει να μαθευτούν.

➤ Η δημοσιογραφία λείπει χρόνια από την Ελλάδα. Από την εποχή του καθεστώτος Σημίτη κι έπειτα ψάχνεις για μαχητικό και ανεξάρτητο ΜΜΕ με το μικροσκόπιο. Και, όσο λείπει η δημοσιογραφία, χορεύουν οι καθεστωτικοί αρουραίοι και η χώρα μας επιταχύνει την πορεία της προς τον γκρεμό.

➤ Οι εξαιρέσεις υπάρχουν, όπως είναι η «δημοκρατία» μας, αλλά αρκούν, άραγε, για να ανατρέψουν και να αντιστρέψουν τα αποτελέσματα της δράσης του θλιβερού κανόνα;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα