ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 10/09/2021

➤ Ο Σαββόπουλος χαιρέτησε στρατιωτικά το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη. Η φωτογραφία που αποδεικνύει το εξωφρενικό γεγονός θα έκανε το πανελλήνιο να γελάσει, αλλά γέλια σε τέτοιες περιστάσεις δεν ταιριάζουν.

➤ Ο Σαββόπουλος, που πήρε απαλλαγή από το στράτευμα για… ψυχολογικούς λόγους, τολμά και χαιρετά στρατιωτικά και μάλιστα… ασκεπής, χωρίς να φέρει στολή με εθνόσημο, ένα φέρετρο.

➤ Απάντηση στον τραγουδοποιό θα μπορούσε να είναι ένα δικό του τραγούδι. Το «Ο γιος μου πάει στον Στρατό» του 1989. Διαβάστε κάποιους από τους στίχους του…

➤ «Ο γιος μου πάει στον Στρατό, ενώ εγώ δεν πήγα / μόν’ πήγα κι απαλλάχτηκα κι εν τέλει μετανιώνω / καλύτερα στο Στράτευμα παρά στους λουφαδόρους / νισάφι και η τρέλα τους και τα τρελόχαρτά τους / Καλός πολίτης, γιε μου, καλό σου στόλισμα / να σβήσει απ’ τ’ όνομά μας εκείνο το διαόλισμα / Σαν έργο τρόμου είδαν τη στρατώνα / οι κλάσεις του ’48 κι εδώ / κινδύνευες ν’ αποκηρύξεις εκεί μέσα τον ίδιο σου εαυτό / και σ’ όλη τη ζωή σου ντρεπόσουνα γι’ αυτό / και τότε είπα ο έξυπνος γιατί να το ρισκάρω / σαφώς τους εξαπάτησα / δεν υπηρέτησα επί δικτατορίας / παλιά μου τέχνη στρουθοκαμηλίας / είναι στιγμές που αμφισβητώ τον ίδιο μου τον ανδρισμό».

➤ Η εκδοχή Σαββόπουλου είναι ότι χαιρέτησε το φέρετρο Θεοδωράκη στρατιωτικά παραπέμποντας στην ανάλογη σκηνή της ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», αλλά αυτό ουδόλως μειώνει τα αισθήματα που προκάλεσε η συγκεκριμένη χειρονομία από κάποιον που απέφυγε τη στράτευση.
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα