ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 22/09/2021

➤ Οταν ανέλαβε ο Άγγελος Συρίγος υφυπουργός Παιδείας, δεν ήταν λίγοι οι πανεπιστημιακοί που αναθάρρησαν επειδή νόμισαν ότι θα έληγε η περίοδος της… βασιλείας του αριστερίστικου τραμπουκισμού. Αμ δε!

➤ Ο Μητσοτάκης άδειασε τον Συρίγο, αναβάλλοντας για μετά τη Συντέλεια του κόσμου την πανεπιστημιακή αστυνομία και, καθώς φαίνεται, έχει άλλα σχέδια για την επάνδρωση των βουλευτικών εδρών της Ν.Δ. στην Α΄ Αθήνας.

➤ Και οι τραμπούκοι συνεχίζουν να κυβερνούν με σιδερένιο χέρι τα πανεπιστήμια. Ενδεικτικά παρατίθεται μια σειρά από… τουιταρίσματα πανεπιστημιακού (ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «The Angry Beard of») σχετικά με τα παθήματά του:

➤ «Μια ημέρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο: Δέκα (τουλάχιστον) άτομα εισέρχονται στο γραφείο σου (κατά δήλωσή τους, μέλη του φοιτητικού συλλόγου). Ζητούν επιτακτικά αναλυτικές καταστάσεις των βαθμολογιών για ένα μάθημα. Αρνείσαι. Επιμένουν.

➤ »Τους λες να απευθυνθούν στις Πρυτανικές Αρχές και να βγούνε από το γραφείο λόγω υγειονομικών περιορισμών και να παραμείνει ένας. Μπαίνουν άλλοι δύο μέσα στο γραφείο (τα νεύρα τεντωμένα και αναπνοές για διατήρηση ψυχραιμίας).

➤»Πληθυντικός ευγενείας από πλευράς τους, ούτε κατά διάνοια. Συνεχίζεις να τους μιλάς στον πληθυντικό. “Κοίτα τον ρε, τρέμει” λέει μία εξ αυτών απευθυνόμενη σε τρίτο. “Από τα νεύρα μου είναι”, απαντάς, “δεν σας φοβάμαι”. Μετά από ώρα: “Καλά, θα ξαναέρθουμε και τότε θα δεις…” “Με απειλείτε;” λες. “Θα δεις” επαναλαμβάνει.

➤ »Αλλη δείχνει την πόρτα του γραφείου σου και λέει “Εδώ” και δείχνει με τα χέρια της την πόρτα υπονοώντας αφισοκόλληση-βανδαλισμό (;). Αποχωρούν μετά από 1+ ώρα με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.

➤ »Κερασάκι οι αντιδράσεις συναδέλφων: ένας κρύφτηκε στο γραφείο του κατά το επεισόδιο, ένας κούναγε το κεφάλι συγκαταβατικά κατά την εξιστόρηση του συμβάντος, ένας πήρε τηλέφωνο εκ των υστέρων και γελούσε για το σκηνικό που εκτυλίχθηκε, ένας προσπάθησε να αποσυμπιέσει την κατάσταση.

➤ »Τελικά ούτε το άρθρο διάβασες ούτε δούλεψες την αναθεώρηση που ήθελες. Και σήμερα σαν να μη συνέβη τίποτα. Και έτσι κάπως συνεχίζεται η ζωή στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ολοι προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Ολα καλά. Μέχρι την επόμενη φορά.

➤ »Να προσθέσω ότι αυτά που περιέγραψα είναι πταίσμα μπροστά σε άλλες καταστάσεις που δημιουργούν τέτοιες ομάδες κρούσης στην καθημερινότητα του ελληνικού πανεπιστημίου».

➤ Πολιτικό δίδαγμα: Οι Συρίγοι έρχονται και παρέρχονται στα υπουργεία Παιδείας, ο τραμπουκισμός παραμένει στα ΑΕΙ.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα