ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 23/09/2021

➤ Αφού γίνεται πολύς λόγος για τα εξοπλιστικά, το Αιγαίο και τα Ελληνοτουρκικά, ας θυμίσουμε μια όμορφη και διδακτική πτυχή της ελληνικής Ιστορίας. Ο λόγος γίνεται για το βιβλίο του Π. Μ. Κοντογιάννη με τίτλο «Η πυρπόλησις της τουρκικής ναυαρχίδος υπό του Κανάρη εν Χίῳ».

➤ Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1925 και ανατυπώθηκε, εκτός εμπορίου, σε 50 αντίτυπα κατά παραγγελία του Παντελεήμονος Μ. Σκούφαλου. Είναι μια επετειακή έκδοση για τα 200άχρονα από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

➤ Η Άννα Σωτρίνη είναι ένας άνθρωπος του λόγου – γραπτού και μη. Η οπτική της έχει διατρέξει πολλά πεδία της επικοινωνίας – είναι έμπειρη και καταξιωμένη συγγραφέας, ποιήτρια, αλλά και σκηνοθέτρια θεατρικών κειμένων. Έχει ασχοληθεί με την υποκριτική, τη δημοσιογραφία, τους θεατρικούς φωτισμούς και διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στη Δραματική Σχολή Βεάκη.

➤ Η γραφή της είναι πυκνή, κομψή και όσα κείμενα δημιουργεί διακρίνονται για το βάθος και την αλήθεια τους. Πρόσφατα ήρθε στην κατοχή της στήλης η συλλογή ποιημάτων της Αννας Σωτρίνη με τίτλο «Ταξιδευτές σε δύο ευθείες» (εκδόσεις Κέδρος).

➤ Οσοι αγαπούν την ποίηση εδώ θα βρουν ακόμα ένα βιβλίο με το οποίο θα συνδεθούν. Οσοι δεν είναι φίλοι της ποίησης, με το «Ταξιδευτές σε δύο ευθείες», θα ανακαλύψουν έναν λόγο για να την αγαπήσουν. Προσωπική προτίμηση, το ποίημα «Λάθε βιώσας»…
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα