ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 28/09/2021

➤ Βρέθηκε ο Ελληνας που έχει καταβάλει το μεγαλύτερο κόστος για να κάνει τατουάζ: Είναι ο άνθρωπος που συνελήφθη για ληστεία τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και τον οποίο οι διωκτικές Αρχές αναγνώρισαν από το τατουάζ.

➤ Μακάρι ο άνθρωπος να είναι αθώος, να πρόκειται για παρεξήγηση και να έχει -για κακή του τύχη- το ίδιο τατουάζ με εκείνο του ληστή – στην ίδια, μάλιστα, θέση.

➤ Πάντως, ακόμα και έτσι αν έχουν τα πράγματα, ο συλληφθείς ήδη έχει πληρώσει πανάκριβα το τατουάζ: Προσαγωγή, σύλληψη, δακτυλοσκόπηση, φωτογραφίες, δικογραφίες και δικαστήρια είναι κόστη που ουδείς θα επιθυμούσε να αναλάβει για να χτυπήσει ένα ρημαδοτατουάζ.

➤ Σε γενικές γραμμές, είναι να απορείς γιατί οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν βαλθεί να μαρκάρονται σαν ζώα εκτροφής – κυριολεκτικά, να στιγματίζονται.

➤ Οι ωραίοι και οι ωραίες είναι ήδη ωραίοι και ωραίες χωρίς τατουάζ. Οι δράκοι και οι λέοντες, οι καρδούλες και τα ρητά με κινεζικά ιδεογράμματα δεν προσθέτουν κάλλος στο ήδη υπάρχον. Αντιθέτως αφαιρούν και, μάλιστα, πολύ.

➤ Είναι κρίμα να βλέπεις μια όμορφη δεσποσύνη να έχει πάνω της μισό κιλό μελάνια και να είναι «σημαδεμένη» σαν πειρατής του 17ου αιώνα, που μόλις απέδρασε από κάτεργα στο Μακάο. Και, από την άλλη, να βλέπεις τους νεαρούς «ζωγραφισμένους» ολούθε, λες και είναι μέλη της Γιακούζα (ιαπωνική μαφία).

➤ Το λέει και η Αγία Γραφή (Λευιτικόν, κεφ. 19, στιχ. 28): «Και εντομίδας ου ποιήσετε επί ψυχή εν τω σώματι υμών και γράμματα στικτά ου ποιήσετε εν υμίν· εγώ ειμί Κύριος ο Θεός υμών».

➤ Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σημαίνει: «Δεν θα κάμετε εντομάς στο σώμα σας (για κάποιον νεκρό) ούτε θα χαράξετε γράμματα στο δέρμα σας. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας».

➤ Το ανώφελον των τατουάζ περιγράφεται και με το ακόλουθο ερώτημα, το οποίο προέρχεται από τον κόσμο του αυτοκινήτου: Εχετε δει ποτέ καμιά Ferrari, Jaguar, Bentley, Lamborghini ή Rolls-Royce να είναι γεμάτη… αυτοκόλλητα;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα