ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 07/10/2021

➤ Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Επιμένεις να είσαι αριστερός; Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής, πατριωτική επιλογή σου στην Ελλάδα του 2018». Ο προσφάτως διαγραφείς από τη Ν.Δ. βουλευτής ανήρτησε αυτό το πολιτικό μήνυμα, με συνοδευτική φωτογραφία τον εαυτό του να κρατά τον «Ριζοσπάστη» στις 17 Νοεμβρίου 2018.

➤ Δεν υπάρχει κάτι παράδοξο στην ανάρτησή του. Με τη Νέα Δημοκρατία ήταν τότε ο άνθρωπος και προσπαθούσε να πείσει αριστερούς να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να στραφούν προς το «σιγουράκι» του ψεκασμένου μαρξισμού – λενινισμού, το ΚΚΕ.

➤ Κάτι τέτοια κολπάκια δεν πολυπιάνουν, αλλά ο Μπογδάνος έβλεπε μακριά (μέχρι τη βουλευτική έδρα του) και τον αγώνα δεν τον έκανε για να τον δουν οι αριστεροί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σ’ αυτό το ποντάρισμα κέρδισε ο Κ. Μπογδάνος…

➤ Παλαιότερα, την εποχή που δεν είχε ξυρίσει ακόμα την κεφαλή του, πάρταρε και χόρευε φορώντας μπλουζάκι με τα αρχικά CCCP (δηλαδή, ΕΣΣΔ).

➤ Τα παραπάνω δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε να λέμε άλλα πράγματα τη μια ημέρα και άλλα την επομένη. Ας μην παίρνουμε τοις μετρητοίς τις φιγούρες που έκανε ο κ. Μπογδάνος με τα σφυροδρέπανα. Ας μην παίρνουμε, ωστόσο, τοις μετρητοίς και τις δηλώσεις του όταν ηχούν ευχάριστα στα αυτιά μας.

➤ Σε γενικές γραμμές, τίποτε απ’ όσα ακούγονται εντός ή εκτός Κοινοβουλίου από πολιτικούς και πολιτευτές δεν πρέπει να παίρνουμε και τόσο σοβαρά. Ας αφήσουμε τα συναισθήματά μας άθικτα για υποθέσεις που αξίζουν τον κόπο.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα