ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 13/10/2021

➤ Ο Βασίλης Καπερνάρος είναι ένας διακεκριμένος, μαχόμενος δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων. Επικοινώνησε με τη στήλη επιθυμώντας να δώσει μια συμβουλή σε ιδιώτες και επαγγελματίες που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από το γκράφιτι.

➤ Μεταξύ άλλων, ο κ. Καπερνάρος είπε τα ακόλουθα: «Να κάνουν αγωγές και να ζητούν αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο. Το κράτος οφείλει να προστατεύει τις περιουσίες των πολιτών, τους έχει παραφορτώσει με φόρους, κρατήσεις και διάφορα τέλη και δεν πράττει το καθήκον του.

➤»Ειδικά στην Αθήνα τα δημοτικά τέλη είναι, αναλογικά, τα ακριβότερα στην Ευρώπη και οι πολίτες τι λαμβάνουν ως αντάλλαγμα για τα χρήματα που πληρώνουν; Τίποτα! Κι έχουν καταντήσει τα σπίτια και οι επιχειρήσεις τσιφλίκια των γκραφιτάδων και άλλων τύπων, που ειδικεύονται στη… ρύπανση δημοσίων και ιδιωτικών χώρων.

➤»Επίσης, οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις, μέσω προσφυγής στα αστικά δικαστήρια, όχι μόνο για το κόστος αποκατάστασης των ακινήτων τους αλλά και για ηθική βλάβη. Είναι φοβερά καταθλιπτικό να ζεις σε μια πόλη που είναι βαμμένη από τη μια άκρη μέχρι την άλλη και θυμίζει βραζιλιάνικη φαβέλα».

➤ Από αυτό εδώ το βήμα επιθυμούμε να καταγγείλουμε με φωνή στεντόρεια την απόπειρα φιλοτέχνησης ενός… ζοφερού πορτρέτου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν είναι δυνατόν, να προσπαθούν μερικοί να τον συκοφαντήσουν ως γκαντέμη, απλώς, επειδή όπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι.

➤ Είναι σίγουρα σύμπτωση ότι το Σάββατο παραθέριζε στην Κρήτη ο πρωθυπουργός μας κι έκανε τα μπανάκια του και λίγες ώρες αργότερα σεισμός εντάσεως 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ σάρωνε το νησί.

➤ Είναι συμπτώσεις και η πανδημία και οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες και οι υπόλοιποι σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί επί των ημερών του. Νισάφι πια με τις δεισιδαιμονίες και την αντιπολιτευτική διάθεση ορισμένων!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα