ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 03/11/2021

➤ Ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική, Γιάννης Κουριαννίδης, σχολίασε το χθεσινό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη, όπου η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγό, την ώρα που οδηγούσε το ποδήλατό της για να πάει στη δουλειά της.

➤ Ο κ. Κουριαννίδης αποδίδει μερίδιο της ευθύνης στον Δήμο Θεσσαλονικέων και χαρακτηρίζει «πρόχειρη, ανόητη και εγκληματική» τη σχεδίαση των ποδηλατοδρόμων της πόλης.

➤ Συγκεκριμένα, στο κείμενό του ανέφερε τα εξής: «Ηταν θέμα χρόνου το πότε θα θρηνούσαμε νεκρό από την εντελώς πρόχειρη, ανόητη και εγκληματική σχεδίαση των ποδηλατοδρόμων της Θεσσαλονίκης, που δυστυχώς συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με τον ίδιο τρόπο.

➤ Ήδη από την πρώτη θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο (2009-2010) είχα επιστήσει την προσοχή στην τότε διοίκηση ότι είναι αδιανόητο οι ποδηλατόδρομοι να χαράσσονται ΕΝΤΟΣ του οδοστρώματος.

➤ Θα μπορούσε να γίνει μία επέκταση του πεζοδρομίου σε βάρος του οδοστρώματος (αφού έτσι κι αλλιώς καταλαμβάνεται μέρος αυτού), ώστε να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες με ασφάλεια.

➤ Εφερα μάλιστα ως παράδειγμα τον ποδηλατόδρομο που διασχίζει κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Εις ώτα μη ακουόντων, δυστυχώς, όπως και για πολλά άλλα αυτονόητα πράγματα».

➤ Το ζήτημα των ποδηλατοδρόμων είναι σημαντικό για τη ζωή μιας πόλης. Για να γίνουν, όμως, πρέπει να εξασφαλιστεί χώρος – και χώρος δεν πρόκειται να εξασφαλιστεί αν δεν σταματήσουν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, μέσα στη μέση του δρόμου και οι ανεύθυνοι οδηγοί να δημιουργούν μια ασφυκτική, τριτοκοσμική εικόνα αστικού χάους.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα